PUBLICITAT

La capital revisa la tributació de l'impost de propietat a la baixa

  • La superfície destinada a pàrquings, terrasses i trasters paga menys que la superfície habitable
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El consell de comú d'Andora la Vella va decidir ahir aprovar una nova ordinació per obtenir les superfícies destinades a pàrquings, terrasses i trasters de les unitats immobiliàries, amb l'objectiu d'aplicar la nova base de tributació de l'impost de propietat. Si fins ara aquesta superfície tributava sobre la mateixa base que la superfície habitable de qualsevol pis, casa o immoble, a partir d'aquest any tributarà menys ja que la base tributària passa del 100% al 40%. La cònsol Rosa Ferrer, va explicar ahir que «en realitat, aquesta regularització no representa gran cosa, potser 2 o 3 euros per unitat». Una reducció que anirà sumant en el cas dels propietaris d'edificis de pisos o d'altres immobles. I va afegir que «com que els impostos sobre la propietat es recapten a començament d'any hem cregut convenient presentar aquesta ordinació per facilitar el tràmit als contribuents».

Abans i després del POUP / La base de tributació canvia en base a la modificació de la Llei de Finances Comunals del 2003, aprovada pel Consell General el novembre passat. I l'ordinació aprovada ahir de la necessitat d'obtenir les dades dels immobles construïts abans de l'entrada en vigor, –el 2007–, del Pla d'ordenació i urbanisme parroquial (POUP); ja que amb anterioritat els immobles eren subjectes a una doble llicència urbanística, la del Comú i la del Govern, i els més antics, del Consell General. L'autorització definitiva era la del Govern que és qui disposa de la distribució definitiva de les superfícies edificades. Així, el comú només disposa de dades aproximatives i ara vol actualitzar-les amb el concurs dels contribuents per tal d'aplicar-los correctament el percentatge de tributació.

EL TRÀMIT / Tot propietari d'una unitat immobiliària construïda amb anterioritat a l'entrada en vigor del POUP pot beneficiar-se de l'aplicació del 40% del còmput de la propietat edificada en terrasses,pàrquings i trasters sempre i quan presenti al comú el plànol de la unitat immobiliària, visat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes (COAA), amb menció de les superfícies destinades a terrasses, pàrquings i trasters. També té la possibilitat però, de presentar una còpia simple de l'escriptura de propietat de la unitat immobiliària, on consten les mateixes superfícies, o bé una còpia simple de divisió de finca, on constin igualment les mateixes superfícies destinades a pàrquings, terrasses i trasters. La documentació s'ha de presentar a la Finestreta Única. I en el seu defecte, el comú seguirà aplicant el 100% sobre el còmput de la propietat edificada amb aquestes finalitats. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT