PUBLICITAT

La ratificació del Conveni sobre els drets dels discapacitats, al març

L.F.M.
ANDORRA ÑA VELLA

La Federació Andorrana d'Associacions de persones amb Discapacitat (FAAD) va anunciar, dimarts passat, que trencava les relacions amb el Govern principalment perquè no s'havia ratificat encara el Conveni de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, signat el 2007.

Segons va informar ahir l'assessor del Departament de Benestar, Ramon Nicolau, i en la línia del que el ministre portaveu ja va anunciar dimecres passat, el text ja està a punt per ser entrat a tràmit parlamentari per fer-ne possible la ratificació, cosa que es farà en el decurs del proper període de sessions que comença el proper març. La directora d'Afers Multilaterals, Gemma Cano, va afegir que la ratificació del Conveni està entre les qüestions prioritàries del proper període. Nicolau va explicar que un dels motius pels quals les associacions insistirien en aquesta ratificació és que el Conveni preveu, entre d'altres qüestions, que les entitats associatives de persones amb discapacitat puguin presentar reclamacions directament a les Nacions Unides sobre els incompliments per part dels països que l'hagin ratificat.

COMPLIMENT DEL CONVENI / L'assessor de Benestar va dir que Andorra compleix amb tots els paràmetres que té en compte el Conveni, i que en aquest sentit no hi haurà cap problema en la ratificació. Nicolau va assegurar que el marc legislatiu andorrà és correcte i que la legislació del país no necessita cap adaptació per complir el Conveni de l'any 2007, ja que el seu text va en la línia de la llei andorrana de drets de les persones amb discapacitat aprovada l'any 2002. No obstant això, va reconèixer que amb les anys, també «s'han de fer alguns reglaments específics en qüestions que no estaven contemplades l'any 2002».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT