PUBLICITAT

Un Partit Socialdemòcrata poc engrescador, segons Naudí

  • El polític renúncia al càrrec per no «poder garantir la neutralitat» dins de la formació
  • El fins ara president del partit considera que cal un debat d'idees i no de persones
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Victor Naudi explica en roda de premsa els motius de la seva renúncia al càrrec de president del Partit Socialdemòcrata, ahir a la seu del PS. Foto: ÀLEX LARA

El fins ara president del Partit socialdemòcrata, Victor Naudi va justificar ahir la seva renúncia irrevocable al càrrec davant la impossibilitat de «garantir la neutralitat» que la formació necessita en uns moments difícils en els quals el debat «està més centrat en les persones que no en les idees». A més va afegir que «per trajectòria i per coherència política em posiciono com a jaumista». Naudi va explicar en roda de premsa que la seva decisió és personal i que continuarà com a militant de base del partit aportant les seves idees. El expresident del PS va considerar que el partit té actualment un problema de cohesió, «partíem d'una situació complicada quan vam perdre les eleccions i moltes persones es van donar de baixar tot i que passat el temps altres s'han donat d'alta». Segons el polític «no acabem d'engrescar prou entre aquells que s'han interessat pel partit i també entre la ciutadania». Malgrat això va insistir que no vol que la seva renúncia s'interpreti com que «abandona el vaixell», tot i que no ho descarta «si passat el temps les coses no van en el sentit que espero». En la seva decisió també ha influït les darreres «declaracions creuades» entre diferents membres de la formació que demostren que hi ha un problema de cohesió del partit, un fet que queda demostrat en l'enfrontament de dues llistes.

Naudi creu que hi ha temps fins les properes eleccions generals per poder realitzar un debat enriquidor dins de la formació i «sense caure en debats estèrils que no interessen gaire en uns moments d'un context econòmic complicat».

TOC D'ATENCIÓ / El polític socialdemòcrata va considerar que tot el que està passant en el si del partit s'hauria de poder llegir com «un toc d'atenció» perquè «tinguem la capacitat de debatre idees, treballar en la regeneració i en la integració». Per a Naudi tot és una qüestió de temps i que el que realment importa és prioritzar la ponència marc del proper congrés del mes de maig que hauria d'aconseguir l'equilibri entre la defensa «de les polítiques socials i les econòmiques». El fins ara president de la formació socialdemòcrata va explicar que s'ha de treballar en paral·lel «defensant als treballadors, als més desfavorits i els empresaris». Per tot això cal un debat que va més enllà dels protagonismes de les persones que han de dirigir el partit «si realment volem ser de nou alternativa de govern»

MANIFEST / En relació al manifest fet públic el mes de desembre passat pel nucli dur del PS, incondicional de Jaume Bartumeu, Naudi va indicar que ho tornaria a subscriure tot i que pensa que en aquests moments el que cal és parlar d'un projecte definit dins «d'un debat obert en un partit plural»

La renúncia de Naudi implica que la primera secretària del PS, Judith Salazar assumirà una part de les tasques de la presidència de la formació. Naudí va descartar que l'executiva del partit presenti la dimissió, «és molt poc probable que això passi». En el cas que es produís seria una direcció col·legiada la que es faria càrrec de dirigir el partit fins a la celebració del congrés.

SITUACIÓ ACTUAL / Naudi va descartar l'escissió del partit davant algunes veus que van evocar dies enrere la possibilitat de formar una nova formació progressista liderada per Jaume Bartumeu. Sobre la gestació d'una nova candidatura alternativa encapçalada per l'exministre de finances del govern Bartumeu, Pere López, Naudí va indicar que s'ha produït una «certa precipitació» ja que aquesta s'hauria d'haver fet pública un cop celebrat el congrés.

Cal recordar que els 90 signataris del manifest, entre ells l'excònsol d'encamp, Miquel Alís, l'exministre Claude Benet i els exparlamentaris Jordi Font i Bibiana Rossa, hi explicaven que «estem convençuts, tot i comptar amb les noves generacions, que no podem obviar o negar el pes de l'experiència d'aquells que ja en tenen». I van considerar que «en un moment tan delicat com l'actual, el PS no ha de plantejar un debat a l'entorn de les persones o de les generacions, sinó dels projectes».

El manifest també acusava que «aquells que van voler veure Bartumeu com a responsable de tots els mals, es van equivocar estrepitosament o intencionadament». Els signataris van afegir que «va ser del tot absurd fer una fixació en una sola persona que va mostrar la virtut de voler treballar en pro d'Andorra, i que va demostrar que el seu lideratge al capdavant del govern de l'Estat, a més de lúcid, era valent»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT