PUBLICITAT

Aprovat un decret per desbloquejar l'embargament de locals

  • L'objectiu és solucionar un «problema històric» dels propietaris
L. F. M.
Periodic
El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres Foto: ANA / N.M.

El Govern va aprovar ahir al Consell de Ministres una proposta de decret per tal que els propietaris d'un local puguin tornar-lo a llogar en cas que el negoci anterior estigui embargat. Segons va explicar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, aquest decret mira de trobar solució a «un problema històric» i que s'ha anat incrementant en els darrers anys. Així doncs, «desvinculant jurídicament el negoci del local físic» permetrà que es puguin tornar a llogar els 56 espais que actualment es troben bloquejats en aquesta situació, alguns en espera des de l'any 2003. El ministre d'Economia va insistir en què l'objectiu és «solucionar una situació injusta», que fins i tot havia portat alguns propietaris a pagar els deutes dels negocis per desbloquejar l'embargament i poder rellogar el local.

Alcobé va explicar que la setmana vinent presentarà la modificació a la reunió de cònsols, tenint en compte que els comuns tenen competències compartides en temes de comerç, i que el nou reglament, que substituirà el del 2001, entrarà en vigor d'aquí a dues setmanes.

EL PROCEDIMENT / El nou reglament permetrà que l'Administració, un cop hagi comprovat que el negoci embargat ja no desenvolupa activitat en un local, pugui autoritzar un nou negoci en el mateix espai.

«Això es podrà fer amb la demanda per part del titular del negoci, la demanda per part del propietari del local», va explicar Alcobé, que va afegir que en els 56 que consten actualment l'Administració actuarà d'ofici i no caldrà obrir cap procediment nou. En tots els casos, però, serà necessària l'existència d'una resolució del contracte d'arrrendament anterior.

Pel que fa al cas dels propietaris dels local que també ho són dels negocis embargats, Alcobé va explicar que llavors «seria el mateix local físic el que estaria embargat», i per tant, aquests no entrarien en el nou reglament, «fet principalment per als propietaris que tenen els locals llogats i que es troben des de fa temps amb la problemàtica de no poder-los rellogar».

El ministre d'Economia va explicar que alguns dels 56 locals ja han rebut demandes per obrir-hi nous negocis, i que és tracta de locals de totes les parròquies, però més a les centrals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT