PUBLICITAT

L'ABA transmet a Espot les falles en el funcionament intern del cos

  • Les associacions se senten menyspreades per la direcció
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre d'Interior, Xavier Espot, i el cap de Govern, Toni Martí Foto: TONY LARA

Els representants de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) es van reunir ahir amb el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, per exposar-li el seu descontentament amb l'organització del Cos de Bombers. El president de l'ABA, Joan Torra, va dir que havien transmès a Espot el seu malestar pel fet que «la direcció sotmetés a votació el projecte de remodelació del cos quan ja l'havia presentat a les associacions i ens havíem mostrat en contra perquè era discriminatori».

Torra també va insistir en la preocupació que genera entre els efectius la manera com es gestiona actualment el cos. Alguns dels punts conflictius que allunyen ara mateix els treballadors i la direcció, són el repartiment d'hores extraordinàries –«alguns n'arriben a acumular entre 500 i 600» va puntualitzar Torra–, o els criteris per atorgar els cursos de formació. Els Bombers també van tornar a demanar al ministre un reglament de seguretat contra incendis que «costarà tirar-lo endavant» va afegir Torra.

Altres preguntes plantejades a la direcció i que ahir els bombers també van fer arribar a Espot, passen pel criteri que segueixen els cap de guàrdia per a la mobilització dels efectius, si tenen un criteri «o cada un utilitza el seu» i si s'han modificat els mínims acordats per als efectius de les casernes, perquè són reduïts. Els bombers també reclamen el llistat que van demanar de repartició de les hores extra i pregunten quins seran els criteris a l'hora de gestionar-les, perquè dubten si són per persona o si les poden acumular d'altres companys. El president de l'ABA va insistir en quins criteris se segueixen per atorgar cursos de formació, ja que opina que «sempre els adjudiquen als mateixos». El president de l'ABA va explicar que tots aquests arguments van sorprendre al ministre d'Interior, que els va dir que en parlarà amb la direcció del Cos i que els emplaçarà a tots. Segons Torra, Espot va dir que es reunirà amb la direcció del Cos i les dues associacions per aclarir aquestes qüestions, en unes dues setmanes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT