PUBLICITAT

Tensió en augment

  • El River s'enfronta a un Cáceres que encara no ha guanyat fora de casa seva, i el Burgos rep el Palencia
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

La primera gran oportunitat per traslladar tota la por al Burgos passa per vèncer avui al Cáceres Patrimonio de la Humanidad. Tan senzill i tan complicat com guanyar un equip que en tota la temporada no ha aconseguit la victòria lluny del seu pavelló, i esperar que el Ford Burgos, que rep el Palencia, perdi el seu matx. Si això passés, el River Andorra tindria mig ascens a les mans. El somni més a prop que mai. Però, Joan Peñarroya, que de prudent és el rei, ahir avisava que, sí, els extremenys no saben el que és vèncer fora de casa, però compte: «En aquest partit si mires les estadístiques t'equivoques, perquè el Cáceres és l'equip que més canvia la manera de jugar del rival». El duel, a les 21.00h al Poliesportiu de la capital.

En l'Adecco Or començaran aviat a decidir-se coses, com per exemple que el River sigui equip de l'ACB –mínim queden dues jornades–, però també qui serà de la LEB Plata. És el Melilla el club que, si perd avui contra el Força Lleida de l'andorrà Roger Lliteras, baixarà matemàticament. Però, si seguim en clau andorrana, el River avui pot gairebé certificar amb una victòria que asseguraria la segona plaça perquè el Lucentum és ara a cinc victòries. «A mesura que s'apropi el final de la competició, tot serà més transcendent, però nosaltres no podem pensar en que queden cinc partits, sinó en el Cáceres, amb el tòpic del partit a partit, sí, però estar cada dia concentrats», va assegurar Peñarroya.

Llavors, amb les travesses a un costat, anem a pel rival. «El joc del Cáceres provoca que el seu rival jugui amb precipitació, que els llançaments els facis una dècima de segon més lent, i a més té unes transicions molt ràpides, és un equip amb molta energia i amb una gran capacitat atlètica que ens demanarà un salt en el nostre esforç». Així de clar s'expressava ahir Peñarroya, que afirmava que el Cáceres «cada vegada està jugant millor fora de casa», i va recordar que en el partit d'anada, «va ser un dels duels en què més minuts vam estar al darrera en el marcador». Així mateix afirmava que esperava de l'afició un extra: «Espero que estigui a tope, necessitem l'alè de la nostra afició».

SENSE ANSIETAT / Peñarroya va declarar ahir que el seu equip no està nerviós tot i ser a la recta final de la lliga, i amb el premi gros cada vegada més a prop. Afirma que la plantilla segueix concentrada «en el dia a dia», i només assumeix que, en algun moment donat, pot aparèixer algun senyal: «Pot sortir algun símptoma d'ansietat, però res més».

JUSTIN SAFFORD, CONVOCAT / Després de no viatjar a Palència la setmana passada per lesió, aquests últims dies Justin Safford ha tornat a la disciplina del grup gairebé amb tota normalitat. Així, està convocat per avui, però Peñarroya deixa clar que no està al ritme de la resta degut a la inactivitat: «Arriba just, però si és necessari ens podrà ajudar».

Qui es troba cada vegada millor és Thomas Schreiner. «No estic al cent per cent, però cada setmana millor. He de continuar com els últims partits», va dir ahir l'austríac.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT