PUBLICITAT

Oberta la convocatòria del Pla Renova amb 400.000 euros

  • El Govern aprova 22 milions d'euros per a préstecs preferents
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Edificis del Principat. Foto: ÀLEX LARA

El Consell de Ministres va aprovar el passat dimecres la modificació del Reglament d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges, conegut com a Pla Renova, i va obrir una nova convocatòria amb un import de 400.000 euros per a subvencions i de 22 milions d'euros per a préstecs preferents.

La modificació que va aprovar el Govern té la voluntat d'incorporar al Pla Renova les actuacions d'implantació d'energies renovables, que fins ara estaven regulades amb ajuts del Ministeri d'Economia.

El nou Pla Renova estableix un límit per a les subvencions de la rehabilitació d'habitatges i d'instal·lació d'energies renovables del 10% del pressupost i amb un límit de 50.000 euros per a cada actuació.

Aquest límit s'eleva en relació al que hi havia amb les energies renovables, que era de 10.000 euros, i en el cas de la rehabilitació d'habitatges es fixa, mentre que fins ara no hi havia límit. L'objectiu del canvi és evitar que un parell d'actuacions puguin exhaurir el pressupost total.

Això es va decidir en veure que hi ha un interès creixent en aquest sector i que es podrien presentar algunes actuacions importants, informa l'ANA.

PRÉSTECS PREFERENTS / Pel que fa als préstecs preferents, hi ha un pressupost de 22 milions d'euros, i en aquest cas es poden demanar per al 100% del projecte.

La modificació també preveu que aquestes subvencions es puguin demanar fins al 30 de setembre de manera excepcional per fer front a les adaptacions legals que puguin necessitar els edificis.

Per facilitar la sol·licitud d'aquestes demandes a les comunitats de propietaris, amb la modificació aprovada es permetrà que es pugui atorgar només els ajuts corresponents a la part proporcional dels propietaris que completin la documentació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT