Victòria de cinc punts per al VPC en l'ajornat contra el Critourienne

• Contundent 47-5 que manté vives les opcions de pujar via Campionat de França
I. M.

Barkalaia es llença més enllà de la línia de marca visitant per fer un assaig que significaria el 26-5, ahir en el VPC Critourienne al Camp del Consell. Foto: ÀLEX LARA

El VPC va mostrar ahir la seva millor versió en el partit ajornat contra el US Critourienne Verniollaise corresponent a la jornada 13 de Promoció d'Honor i va aconseguir una victòria de cinc punts (47-5) que el situa a un punt de la quarta plaça que ocupa el darrer rival i a dos del Lavelanetien, que és tercer. Cal recordar que els dos primers pugen directes a Honor i que del tercer al sisè juguen una classificatòria a partit únic juntament amb els del grup A en el qual els quatre millors tenen el factor camp a favor i els guanyadors es classifiquen per jugar els quarts de final del Campionat de França.

Ser tercer, per tant, té la seva importància i l'equip de Dídac Martínez va sortir ahir a totes, dirigit per un Otar Barkalaia fantàstic en la direcció i sobretot amb els peus. El 10 georgià va encertar en la primera part fins a cinc xuts a pals: tres cops de càstig en el primer quart d'hora per fer pujar el 9-0, una transformació després d'assaig col·lectiu al minut 24 que contrarestava l'aconseguit pel Critourienne pocs minuts abans (16-5) i un últim cop de càstig que va fer pujar el 19-5 amb què es va arribar al descans.

En la segona part el propi Barkalaia va fer un assaig centrat després d'una touché dins la línia de 22 metres enemiga que també va transformar (26-5) i poc després va arribar un altre de Magallon, novament transformat per Otar (33-5). Amb la victòria al sarró el VPC tenia 20 minuts per aconseguir el quart assaig i sumar el punt per bonus ofensiu. El va aconseguir Jamrulidze al minut 33 però el quinzè andorrà i va fer una marca més al minut 37, de nou gràcies a Jamrulidze. Tots dos, com no, transformats per Barkalaia.