PUBLICITAT

Nova emissió de deute, amb un reservat per a entitats públiques

  • Dels 100 milions, la meitat és per a particulars i l'altra, per a les institucions
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

El Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres una nova emissió de deute públic, concretament de 100 milions d'euros. Aquesta vegada, però, presenta la singularitat que es divideix en dos destinataris. Per una banda, els particulars, per altra, les entitats de caire públic. Es reserven 50 milions per a cada part.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, que va definir el segon segment com un «tram institucional», va assegurar que la nova emissió és atractiva per als organismes públics perquè ofereix unes rendibilitats altes, pensant en els seus fons. Les institucions «acaben traient rendibilitats més baixes que no pas les que els pot oferir el propi deute públic andorrà», va assegurar Cinca, que va posar l'exemple d'Andorra Telecom –amb «una capacitat d'inversió important», va reconèixer. L'emissió té un interès efectiu anual del 3%.

A més a més, la mesura cerca que no s'engrandeixi l'endeutament de l'Estat, de manera que els propis diners que aquest té puguin servir per finançar-lo, va reconèixer el ministre.

Per que fa al tram per a particulars –que és una renovació d'una emissió anterior–, s'ha volgut reservar només a ells perquè no estiguin en desavantatge amb els organismes de titularitat pública. Tan els uns com els altres tenen fins el 31 de maig per a fer la subscripció. La data de venciment serà el 5 de desembre de l'any vinent.

ALTES EXPECTATIVES / Cinca es va mostrar confiat que hi haurà suficient demanda per a cobrir l'emissió, també tenint en compte la darrera operació d'aquestes característiques, al març, en la qual les sol·licituds van triplicar el que s'oferia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT