PUBLICITAT

Copa del Món el Tarter 2016

  • Al 2014, el Principat serà la seu de les finals de la Copa d'Europa d'alpí i de la Copa del Món d'SBX
R.M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una esquiadora italiana supera el tram final del gegant de la Copa del Món de Soldeu que es va disputar al febrer de l'any passat Foto: ÀLEX LARA

Les conferències de calendaris que la Federació Internacional d'Esquí (FIS) ha realitzat aquesta setmana a Dubrovnik han acabat amb un sabor ben dolç per a la delegació andorrana, que tornava ahir al Principat amb un sac ple de regals. El principal i més desitjat, la Copa del Món femenina d'esquí alpí de supergegant i supercombinada de supergegant, els dies 27 i 28 de febrer de 2016 a el Tarter, amb la pista Àliga de centre neuràlgic com ho va ser l'Avet. Andorra, llavors, acollirà una altra Copa del Món, només quatre anys després de rebre la de gegant de Soldeu, al 2012, que tan bon sabor de boca va deixar al Principat. A més, a la temporada 2013-2014 es confirma que el país serà la seu de les finals de la Copa d'Europa, de l'11 al 17 de març de l'any vinent, i també s'acollirà la Copa del Món d'snowboard, en dates encara per confirmar.

La delegació andorrana a Dubrovnik ha estat formada per representants de la Federació Andorrana d'Esquí (Albert Coma, president; Josep Maria Raméntol, vicepresiden; i Carles Visa, director tècnic), de Vallnord (Martí Rafel i Jean Claude Montané) i Grandvalira (Conrad Blanc, Jordi Pujol, Nadal Antor i David Hidalgo). Visa va destacar que la decisió de la FIS és un reconeixement «al treball fet durant tots aquests anys», i va fer referència a com de «complicat» és poder acollir una Copa del Món d'esquí alpí. «Els altres països ja saben com treballen i ja no ens miren com ho feien abans», hi va afegir.

DISCIPLINES «QUE HAUREM DE PREPARAR» / La Copa del Món 2016 a el Tarter serà de supergegant i supercombinada. Aquestes seran dues proves que no s'han fet al Principat en la màxima categoria, i per això Visa destacava ahir que seran dues curses «que haurem de preparar» per ser «noves per nosaltres».

LA PISTA ÀLIGA RELLEVA L'AVET / La pista Àliga està en preparació des de fa un any, i ja han estat molts els treballs d'adequació en unes primeres fases de treball que hauran de continuar el pròxim estiu. La cursa està pensada per acollir amb garanties proves de velocitat, com ara un descens, tot i que la Copa del Món encara no és viable per a aquesta disciplina en faltar-li una mica més de desnivell. Així doncs, el supergegant i la supercombinada han estat les elegides per a la cita del 2016, tot i que la supercombinada no serà la suma del descens i l'eslàlom, sinó que es disputaran un supergegant i un eslàlom, tot en el mateix escenari perquè la capacitat organitzativa impedeix repartir-ho tot en un altre escenari.

LES FINALS DE LA COPA D'EUROPA / Com ja es va insinuar per part de la FAE al final de la passada Copa d'Europa de Soldeu d'aquest hivern passat, finalment Andorra acollirà el pròxim 2014 les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí. Seran dels dies 11 al 17 de març, i a Grandvalira. Aquí es disputarà l'última cita del calendari de la competició continental, tant en categoria femenina como masculina. Això suposarà tot un repte per a l'esquí andorrà, en un treball d'organització bastant gran degut al nombre de curses que hi haurà en joc i en diferents pistes.

COPA DEL MÓN D'SBX A VALLNORD / També es va confirmar a Dubrovnik el que era una demanda de fa temps, que Andorra tingués la seva Copa del Món d'snowboard. Així, finalment tot i que no hi ha dates exactes, al 2014 es disputarà aquesta competició, després que l'any passat es fes la Copa d'Europa a Arcalís.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT