PUBLICITAT

Les sinergies entre ministeris i Actua fan possible el projecte

  • Treball cobrirà la despesa fotogràfica que requereix
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:

Si la iniciativa Actua té l'acreditació oficial de Google i es farà càrrec de realitzar les fotografies, tractar-les informàticament i pujar-les a la xarxa de manera gratuïta per als comerços, el ministeri d'Interior a través del Programa de treball temporal en benefici de la comunitat en pagarà el cost. Sense aquests acords, els establiments que haguessin contactat amb Google s'haurien hagut de fer càrrec de la despesa fotogràfica i del muntatge. Actua s'encarrega de formar i acreditar els fotògrafs contractats dins del programa de treball temporal. Es tracta de quatre professionals que treballaran durant els pròxims sis mesos per concretar el projecte. Tot plegat tindrà un cost aproximat de 30.000 euros, entre salaris i cotitzacions a la CASS.

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, també va destacar ahir els avantatges que té el Google Business Photos, com ara la presència digital en la principal eina de mapes, la difusió del negoci a través de nous canals i la interacció amb els clients. En quant a avantatges específics per als establiments del país, també va destacar «la millora del comerç en l'entorn virtual, que aporta un element diferenciador respecte els altres mercats i la potenciació de la marca Actua i de l'smart country».

L'eina Google Business Photos mostrarà l'interior dels locals comercials fotografiats a 360 graus, de manera que l'internauta podrà fer-hi una visita virtual amb l'ajuda del cursor per tota la botiga, des de l'entrada fins a qualsevol angle. Missé també va insistir en que «els patrons a internet varien i ara s'utilitzen molt els mapes per captar el consumidor». I va reiterar que l'eina és gratuïta per al comerç andorrà mentre que als països del nostre entorn «posar el negoci a Google Business Photo té un cost per als comerços, perquè cal contractar un fotògraf certificat per la companyia». A tall d'exemple, Missé va explicar que el preu és d'uns 300 euros per a un local de 60 metres quadrats.

El secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica va apostar una vegada més per les noves tecnologies com a tret diferenciador del país. I va dir que «ens ajudaran a millorar el comerç, oferint experiències inèdites al turisme que ens visita».

Turisme ha començat a contactar els establiments perquè es puguin anar adherint al projecte. S'ha començat pels 287 que ja estan registrats a Google places, però es continuarà amb tota la resta, i mentre dos fotògrafs s'ocuparan d'Escaldes-Engordany i de la capital, els altres dos cobriran la resta de parròquies del Principat. La inicitiva tindrà una durada aproximada de 6 mesos però es podrà allargar si requereix més temps. Un cop el projecte acabat, les botigues i establiments de nova creació o els que vulguin actualitzar les fotografies ho hauran de fer pagant de la seva butxaca, com es fa als altres països. Missé va dir que el comerç andorrà tindrà presència en la principal eina de mapes a internet i serà una opció per connectar amb els clients, emmarcada en el projecte ‘smart country' del Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT