PUBLICITAT

José A. Hermida: «El circuit de Copa Catalana era molt més aconseguit»

R. MORA
PAL

Periodic
Hermida, ahir al migdia, abans d'entrenar al circuït de cross-country Foto: R. M. S.

CICLISTA PROFESSIONAL.

José Antonio Hermida, als seus 34 anys, és una institució en el mountain bike espanyol però sobretot en la resta del món, on són molt valorades les seves victòries. Acaba de proclamar-se a Panticosa, la setmana passada, campió d’Espanya de cross-country, és també campió del món, d’Europa, plata olímpica a Atenes. Té el millor curriculum esportiu de btt del país veí. De Puigcerdà, el seu nom sona per vèncer en la cita de la Copa del Món de Vallnord. Ahir al migdia entrenava amb els membres del seu equip alemany, el Multivan Merida Biking Team en un circuit on ja va ser-hi en la Copa Catalana.

–¿Com troba l’escenari per al cross-country?

–Prou dur, bàsicament per l’alçada. Dilluns passat vaig estar-hi, vaig fer el circuit de Copa Catalana, i al meu parer el circuit de Copa Catalana era molt més aconseguit, una mica més de mountain bike. Ara han afegit uns trams d’herba que són força durs però no són tan mountain bike com podrien ser tots els corriols que van per dintre del bosc, però és un circuit prou dur, sobretot per l’alçada. Serà una carrera d’explosions, com diem nosaltres. Ha plogut, el terra és moll i tou, però suposo que aquests dies anirà canviant.

–¿No li agraden aquestes zones d’herba?

–No gaire, la veritat, perquè amb tot l’entorn que hi ha i tot els corriols que hi tenen, no té gaire sentit afegir trams d’herba. És com desaprofitar tot l’entorn que hi ha. No serà un d’aquells circuits que en un futur diguem de tornar-hi amb ganes, perquè al final un camp d’herba pots trobar a qualsevol lloc.

–¿Considera que és un circuit massa rodador?

–Han desaprofitat molts corriols amb què haguessin tingut molt d’èxit. No és massa tècnic, no.

 –¿Afectarà molt aquesta aigua que ha caigut?

–Molt tampoc, perquè aquest terra absorbeix molt ràpid. Els corredors ara entrenant es veu que no porten gaire fang, així que no hi ha massa. El que passa és que el terreny serà més tou i amb totes les zones d’herba que han afegit, mullat i humit serà més peleón com diem nosaltres, però és igual per tothom.

–¿Quines són les seves opcions en aquesta prova de la Copa del Món?

–Ara mateix estic bastant bé de forma, tot i que tampoc estic molt sobrat aquest any a la Copa del Món. Estic en la 17a posició, amb problemes tècnics i físics. No estic entre els cinc primers, però en aquest últim mes he fet un canvi en l’estat de forma i espero treure’l aquí. Estic a prop de casa, gairebé a casa podríem dir, i espero tenir una bona cursa i trobar-me còmode. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT