PUBLICITAT

El BOPA deixarà de publicar-se en paper

  • El Govern millorarà l'actual web que serà la font de consulta a partir del 2014
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

El 1996 es va crear la primera «i l'última» pàgina web del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) i des de llavors no s'ha fet cap modificació. El Govern doncs ha decidit renovar la publicació digital sobretot pel que fa al motor de cerca, «que passrà a ser semblant al de Google», tal i com va explicar l'administradora del BOPA, Anna Serra. El nou web, doncs, permetrà que a mitjans de l'any 2014 es pugui suprimir l'edició en paper.

El projecte, que es realitzarà en dues fases, tindrà un cost de 260.000 euros, que es repartiran a parts iguals entre els pressupostos del 2013 i del 2014. Aquest projecte es desenvoluparà en paral·lel a la implantació de la signatura digital i a la modificació necessària de la Llei del BOPA, «ja que la llei del BOPA preveu la obligatorietat de la impressió».

El ministre portaveu d'ahir, Gilbert Saboya, va informar que està previst que durant el tercer trimestre d'aquest any entri a tràmit parlamentari la modificació de la llei i també va explicar que es preveuen mecanismes per facilitar l'accés a les persones poc habituades a Internet, ja sigui instal·lant punts d'accés al Departament de Tràmits, o creant la possibilitat de poder fer demandes específiques.

Pel que fa al nou web, l'administradora del BOPA, Serra va dir que implicarà canvis interns i també externs, que tindrà versions per mòbils i tauletes, i permetrà rebre continguts a la carta, pensant en les empreses que vulguin estar informades d'un tema en concret. Els serveis de base seran totalment gratuïts, tot i que no es descarta que en un futur es puguin incorporar serveis més específics de pagament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT