PUBLICITAT

Menys soroll, més música i llum

  • El Comú organitza diverses activitats per donar a conèixer el nou caràcter de l'avinguda, que ja ahir a la tarda presentava un ambient festiu i molt familiar
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les terrasses ja ubicades a l'avinguda. Foto: TONY LARA

La Festa Major d'Escaldes comença avui, però l'avinguda Carlemany va decidir avançar-se un dia. Ahir era una jornada important i calia celebrar-la com a tal. Fora vehicles, fora pol·lució i sorolls molestos. Endavant la llum, els colors i la música.

A les 7 del vespre ja hi havia animació. Es van repartir globus i polseres, posant la nota de color a l'avinguda. Una avinguda que cada vegada estava més concorreguda de gent, sobretot famílies i turistes.

Una mica més tard, i coincidint amb el tancament dels comerços, una banda d'animació va convidar a tots els vianants a acostar-se a la Plaça Coprínceps. Allà va seguir la festa, amb més música i actuacions.

Però la traca final va arribar a partir de les 22.30 hores. Per primera vegada a Andorra –i a càrrec d'una empresa nacional– es va poder gaudir del mapping, concepte que consisteix en projectar imatges damunt d'un edifici per transformar-la a través d'efectes especials i 3D. L'edifici escollit, emblemàtic per a la parròquia, va ser l'Hotel Santa Anna.

L'espectacle va omplir la plaça Copríncep de curiosos. Després d'il·luminar l'hotel amb jocs de llums i colors al ritme de la música, va aparèixer plasmat a la façana el nom de Vivand, que resumeix tot el projecte, i va sonar la música de Lluís Cartes, feta especialment per aquesta imatge corporativa que ahir s'estrenava.

Una singular manera de comunicar tant a la població com als turistes que Andorra ja disposa d'un eix per a vianants. Poc a poc, com plantejava ahir Calvet, s'aniran «fent seva» l'avinguda i deixaran de sentir-se veus de curiosos com les que ahir preguntaven als cònsols i també als periodistes, «¿però, que la tanquen aquesta avinguda? ¿On són els vehicles? 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT