PUBLICITAT

Carlemany ja té mig quilòmetre d'avinguda reservada a vianants

  • Els cònsols fan el tall al trànsit a les 16.09 h, i ja només hi poden circular veïns i transportistes
  • La zona acull terrasses, es canviarà el paviment i s'instal·laran 10 càmeres per controlar l'accés
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres del Comú, entre ells Calvet i Marín, recorren l'avinguda just després de tallar-la al trànsit, ahir. A la galeria, altres imatges de l'avinguda amb gent caminant per l'avinguda. Foto: EL PERIÒDIC

Qui vulgui caminar pel vell mig de l'avinguda Carlemany, en el tram de 500 metres entre el carrer de la Unió i el del Picó, ja ho pot fer amb total seguretat i tranquil·litat. Des d'ahir a les 16.09 hores, moment en què una agent de circulació del Comú d'Escaldes-Engordany va procedir a clausurar amb una tanca l'avinguda, Carlemany està reservada als vianants. Només hi podran circular, i de manera puntual, els transportistes, així com els veïns de la zona i també els clients dels hotels.

Van ser els cònsols de la parròquia, Trini Marin i Marc Calvet, acompanyats d'altres membres de la corporació, els primers en recórrer l'avinguda en sentit descendent per la zona on pocs minuts abans hi circulaven cotxes i camions. Poc després la resta de vianants començaven a omplir el tram de l'avinguda. Cada vegada eren més, tot i que alguns encara anaven despistats o sense entendre massa bé què estava passant i per què de cop havien deixat de circular-hi vehicles.

Per tal d'eliminar aquests dubtes i indefinició, al Comú encara li queda feina a fer. Ho va reconèixer Calvet, que va explicar que es procedirà a marcar el terra amb senyalitzacions per a vianants i es canviarà el paviment, actualment pensat per al trànsit rodat. Aquesta tasca serà paral·lela a la implantació, pel diferent mobiliari urbà de la parròquia, de la marca Vivand i de la seva imatge corporativa. Vivand és el nom escollit per donar a conèixer el primer eix de vianants de tot Andorra.

Calvet va manifestar que un cop tallada al trànsit l'avinguda, «ara no ens deixarem anar». L'objectiu és que els vianants, nacionals i turistes, «es facin el carrer seu», també els 200 establiments que la recorren. Per aquest motiu ja des d'ahir es van organitzar diverses activitats festives que animaran l'avinguda i n'informaran dels canvis. Aquestes es fan coincidir amb els actes de la Festa Major de la parròquia, i es concentraran sobretot el proper cap de setmana.

Paral·lelament, ahir es van obrir al públic les primeres terrasses, les quals s'han d'ubicar a dos metres de la façana i poden ocupar fins a tres metres d'amplada, deixant només una distància de seguretat perquè hi puguin circular vehicles d'emergència. Amb tot, aquestes terrasses –que ahir ja s'omplien– ocupen bona part de la zona fins ahir de vehicles. Se n'ubicaran una dotzena i totes tindran una imatge homogènia.

Càmeres amb lector de matrícula / L'avinguda Carlemany queda reservada als vianants, però es permet l'accés a veïns, clients dels hotels i transportistes. Per a controlar aquest accés s'instal·laran les properes setmanes 10 càmeres de vigilància, les quals llegiran al moment les matrícules dels vehicles. La imatge serà transmesa al Servei de Circulació del Comú, que en determinarà si es pot o no permetre l'accés.

De moment, però, aquestes càmeres encara no estan instal·lades, motiu pel qual s'han repartit unes targetes identificatives als veïns que tenen aparcament al llarg d'aquest mig quilòmetre d'avinguda. Pel que fa als clients dels hotels, se'ls deixarà passar tenint en compte que porten una matrícula estrangera, va explicar Calvet.

Finalment, els transportistes tindran un horari de càrrega i descàrrega de 8 a 12 hores. Un horari que ja està en funcionament i que de moment s'està respectant, va assegurar el cònsol. No obstant, hi ha alguns problemes amb els transportistes que treballen al sector de la restauració, ja que reparteixen més tard de les 12. Calvet va exposar que caldrà solucionar aquesta problemàtica.

Qualsevol altre vehicle que no estigui dins d'aquest grup no podrà circular per Carlemany. Les primeres setmanes de tancament de l'avinguda els agents de circulació, ubicats a totes les cruïlles afectades, faran tasca informativa als conductors i els acompanyaran a sortir el més aviat possible de l'eix per a vianants. Més endavant, però, es començaran a aplicar sancions, va informar el cònsol.

D'altra banda, Calvet també va explicar que ahir al matí van tenir una trobada amb els comerços que al llarg d'aquests mesos de procés de tancament de l'avinguda s'havien mostrat en desacord amb el projecte. Calvet va manifestar que respecten les seves accions, i que la intenció de la corporació «és treballar conjuntament per poder oferir garanties perquè funcionin els seus negocis», va manifestar Calvet.

Bon retorn de ‘Vivand' / Finalment, i en relació a la imatge corporativa d'aquest nou eix, sota el nom de Vivand, el cònsol va assegurar que ha tingut molt bona acollida a través de les xarxes socials. El retorn «és bo i és una marca que agrada», va afegir Calvet. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT