PUBLICITAT

Verdú, obligat a passar per quiròfan en trencar-se la tíbia

  • El jove esquiador, de 18 anys, podria perdre's la temporada, on a més hi ha Jocs Olímpics
EL PERIÒDIC
USHUAIA

Periodic
Verdú, ahir abans d'esmorzar a Ushuaia, amb el guix a la cama Foto: FAE

No hi ha sort amb Ushuaia, on la Federació Andorrana d'Esquí realitza les estades de pretemporada amb els seus corredors d'esquí alpí. La temporada passada va ser l'accident de Gabriel Barios que el va deixar molt tocat durant mesos i a més amb certa por per llançar-se en competició a totes. Aquest any ha estat Joan Verdú el damnificat, amb una caiguda dimecres durant un entrenament, que l'ha deixat enguixat i amb el trencament de la tíbia. En l'agenda té ara tornar a Andorra el més aviat possible per passar per quiròfan i, a partir d'aquest moment, posar una data a la seva recuperació. El que és evident és que la pretemporada s'ha acabat per ell, i no se sap si la resta de la temporada, degut a la gravetat de la lesió. Aquesta campanya, a més, és d'any olímpic. Sochi 2014 queda lluny per ell.

Verdú, de 18 anys, va patir la lesió el passat dimecres quan entrenava amb la resta de l'equip nacional desplaçat a Ushuaia. Segons els metges, la primera valoració és que el corredor pateix «una fractura del maleol tibial que requereix d'intervenció quirúrgica», segons va informar la FAE ahir a través d'un comunicat. «Pel que fa al temps d'aturada esportiva», continua el comunicat, «el servei mèdic considera que s'haurà de determinar segons el desenvolupament del tractament quirúrgic i el posterior procés de recuperació funcional».

VISA ANALITZA LA LESIÓ / El director tècnic de la FAE, Carles Visa, analitzava ahir aquest entrebanc per a la Federació i per a l'esquiador, un dels «talents», segons Visa, de l'esquí del Principat: «És un problema per ell, perquè ara veurem si es podrà fer la progressió que teníem prevista en el seu cas». Amb tot, segons el director tècnic «s'ha de continuar tenint confiança» i esperar que l'evolució sigui positiva i ràpida. Visa, que no parlava ahir de terminis de recuperació adreçant-se als informes mèdics, confirmava que la notícia havia caigut com una bomba: «Estem una mica tocats perquè el Joan és un dels nostres talents, però hem de ser pacients i intentar que es recuperi el més aviat possible».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT