PUBLICITAT

Baró: «l'estació no ha de negociar, ha de garantir el servei»

  • Serra assegura que el Comú seguirà perdent diners «perquè és el model de negoci el que no funciona»
L.F.M.
LA MASSANA

Periodic
La consellera de Via Pública, Sandra Bonet, i els cònsols David Baró i Raul Ferré, a l'aparcament expres, ahir. Foto: TONY LARA

El cònsol major de la Massana, David Baró, va explicar ahir que actualemnt el Comú està «en reunions actives més aviat tècniques» amb els bancs del país per sanejar les finances d'Emap, i va afegir que «està tot molt obert i encara no podríem dir que són les negociacions», sinó que més aviat aquestes començarien a partir de setembre. Baró va explicar que «hi ha predisposició total de les dues parts» i que «estem treballant per trobar la millor solució», i va assegurar que «tenim el suport del Govern», tot i que com ja va avançar aquest rotatiu, l'Executiu no comprarà ni accions, ni preferents de Pal-Arinsal.

Baró, a més, va explicar ahir que les reunions o negociacions amb la banca «les portem des del comú voluntàriament», i que l'estació «queda deslligada» perquè «no volem que es desviï, ja que la seva feina és garantir un bon servei i explotar el camp de neu». El cònsol massanenc va assegurar que independenment de la negociació, l'estació de Pal-Arinsal «obrirà sense cap mena de dubte» i «seguirà treballant en el model de gestió com s'ha fet aquest any, reduint la despesa».

En aquest sentit, el conseller de la minoria, Jordi Serra, tot i admetre que «difícilment hi ha una altra solució per l'estació que no sigui negociar amb la banca», va reiterar que el problema d'aquesta «és estructural». Serra va dir que «és el model de negoci de Pal-Arinsal el que no funciona», i va afegir que «sigui un any bo o dolent, nevi o no, seguirem perdent diners» si no hi ha canvis.

Pel que fa al fet de no assistir a les reunions que el Comú manté amb els bancs, Serra va dir que «no és a l'oposició a qui li toca negociar», però tampoc va voler opinar «sobre si s'està fent bé o no, ho farem quan tinguem tota la informació».

CONVENI AMB EL GOVERN / En la sessió de consell d'ahir el comú massanenc va aprovar la signatura d'un conveni amb el ministeri de Cultura relatiu a la modificació del vial que està ha de travessar el poble de Sispony , amb l'objectiu d'adaptar-lo a l'entorn de protecció de la Casa Rull i a l'església de Sant Joan de Sispony.

Baró va voler deixar clar ahir que «és Govern qui té la competència dels entorns de protecció», però per altra banda «el vial és competència comunal» i per aquest motiu s'ha hagut d'arribar a un conveni perquè aquest accedís a delimitar la zona de protecció. Entre d'altres canvis, el vial passarà de 14 a 10 metres i «estarà més lluny de l'església».

PÀRQUING EXPRES / Posteriorment al consell, Baró va presentar una nova iniciativa del comú massanenc, que ha decidit habilitar dotze places d'aparcament per fer compres i encàrrecs d'un màxim de 15 minuts a les zones blaves de l'avinguda Sant Antoni, l'avinguda del Través i el carrer Major. Baró va explicar que «es tracta d'una iniciativa per facilitar les compres més ràpides, com ara comprar el pa, fer un tràmit o alguna gestió». Les places s'han marcat de color taronja i amb una senyalització de zona d'aparcament-comerç. Les places s'han ubicat al costat de serveis on és habitual que es facin gestions ràpides, com són les farmàcies, l'oficina de Correus... Es comptarà amb la solidaritat dels usuaris per tal que no abusin del temps, tot i que el temps d'estacionament estarà controlat pel Servei de Circulació «igual que es controla la zona blava» va afegir el cònsol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT