PUBLICITAT

Arrenca la 38a edició a la Seu amb concerts fins diumenge

  • El regidor de cultura, Jordi Martín, inaugura el cicle musical impulsat i dirigit per Artur Blasco
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
La primera actuació de la Trobada, ahir al migdia, al jardí de l'Hotel Andrià de la Seu d'Urgell Foto: ajuntament de la seu

La 38a Trobada d'Acordionistes del Pirineu va arrencar ahir al migdia al l jardí de l'Hotel Andria de la Seu d'Urgell, en un acte presidit pel regidor de Cultura de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Martín, que va donar la benvinguda tant al públic que s'hi va donar cita com als acordionistes que fins demà diumenge, hi participen. La 38a Trobada d'Acordionistes oferirà diferents concerts a la capital de l'Alt Urgell i al poble d'Arsèguel. La presentació de la nova edició va anar a càrrec del seu director i impulsor, Artur Blasco, que va destacar que la Trobada permet veure a la Seu els artistes de més nivell i que la novetat d'aquesta edició és la presència de l'argentí Raúl Barboza, principal representant de la música guaraní i referent internacional de l'acordió cromàtic. Però, la llista d'artistes convidats és molt llarga i també destaquen Raynald Ouellet i Bruno Gendon (Québec), Enrique Tellería (Uruguai), Antonio Rivas (Colòmbia), Schwizerörgeli Trio Edelweiss (Suïssa), Vladimir Denissenkov (Ucraïna), Trio Lopes (Portugal), entre molts altres. En acabar la presentació Blasco va donar pas al primer concert d'acordió amb Crestian Josuèr i Benoit Larradet (acordió diatònic, flauta, tamborí i tamborí de cordes), dos músics procedents d'Occitània. El colofó de la inauguració va ser l'actuació de Blai Casals (acordió diatònic i percussions) i Heura Gaya (gralla i veu).

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu va continuar a la tarda, a la plaça del Carme de la Seu d'Urgell, amb l'actuació dels grups Trilla i Masupialis, i a la nit, als Jardins del Seminari, amb el concert de les 15 nacions. Avui dissabte, a la plaça de Sant Josep de Calassanç hi haurà un concert a càrrec del Grup Curs Rural Quintet a les 12 del migdia (entrada gratuïta). La trobada s'acomiadarà demà a la set de la tarda amb al Mercat de la Seu, Els Astorets hi amenitzaran un ball amable de parella, a les set de tarda. L'entrada serà gratuïta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT