PUBLICITAT

Els gegantons s'estrenen a la festa

  • Cap de setmana ple d'activitats a la parròquia H La baixada de trastos es converteix en una desfilada
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Foto: ANA/M.J.

La festa major de Sant Julià de Lòria, multitudinària i participativa, ja està en ple rendiment. Durant tot el cap de setmana s'hi han anat celebrant activitats i concerts, a l'espera que els Mojinos Escozíos posin la traca final de la festa demà. Mentrestant, hi ha d'altres protagonistes que s'estan fent seva la vila, com els dos nous gegantons de Sant Julià, el Julià i la Canòlich. Els gegantons van fer la seva estrena oficial dissabte, acompanyant al Rei Moro i la Dama Blanca en la tradicional ballada gegantera.

Les dues noves figures estan pensades per als més petits de la colla i també per «fer cantera», tal i com va explicar a l'ANA el cap de la colla dels geganters de Sant Julià, Jordi Diaz. Les dues noves figures mesuren 2,10 metres i tenen diversos cavallets a l'interior per poder abastar el màxim d'edats possibles, entre els 7 i 14 anys.

Durant aquest cap de setmana els lauredians i la resta d'assistents van poder gaudir de l'actuació de l'Esbart Lauredià, passejar per les parades del Mercat Esotèric, presenciar d'un campionat de Crono-Hambuerguesa i una baixada de trastos. Bé, no va ser una baixada, sinó una desfilada de dos trastos, ja que no es van assolir els cinc participants mínims d'una activitat que s'havia recuperat aquest any.

Per avui, dia festiu a la parròquia, s'ha reservat el tradicional ball Cerdà i posterior ballada de sardanes, el ball de la Marratxa i de nou un ball de gegants a la tarda, en què tornaran a ser-hi presents els recents estrenats Gegantons, l'atracció dels més petits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT