PUBLICITAT

Un bus apropa els joves a les festes del Pallars Jussà

  • Dues línies cobreixen fins a 16 celebracions de la comarca
EL PERIÒDIC
LA POBLA DE SEGUR

Periodic
Els gegants desfilen pel passeig de Tremp, cada Festa Major. Foto: EL PERIÒDIC

La programació de l'edició 2013 del Bus de la Festa del Pallars Jussà obre aquest cap de setmana coincidint amb la festa major de la Pobla de Segur i tancarà el dia 7 de setembre amb la de Tremp. El Bus de la Festa dona cobertura a un total de 16 festes majors de la comarca i transporta cada estiu més de 2.000 joves que opten per deixar el cotxe a casa i anar de festa de manera més segura, i no arriscar-se al volant.

El servei del Bus de la Festa, que organitza el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal en col·laboració amb diversos ajuntaments i comissions de festes implicats en el projecte, inclou dues línies, una que cobreix les festes de la Conca de Tremp i de la Conca Dellà, mentre que una altra s'encarrega del transport a les festes de les àrees d'influència de la Pobla de Segur, la Conca de Dalt i la Vall Fosca. El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, va explicar ahir que «aquest servei demostra la conscienciació cada cop més gran d'usuaris i administracions de cara a prevenir la sinistralitat juvenil» i va afegir que «aquesta manteixa sensibilitat és la que ha permès mantenir-lo durant més de 10 anys cobrint les necessitats de més d'una generació de joves».

Menys accidents / L'objectiu del servei, inclòs en el programa per a la promoció de la salut jove del Pla Comarcal de Joventut, té com a objectiu la prevenció dels accidents de trànsit entre els més joves evitant l'ús del cotxe particular en aquests trajectes particularment perillosos, segon va informar ahir el Consell Comarcal del Pallars Jussà en un comunicat.

En el text també s'afegia que tenint en compte que els accidents de trànsit són una de les primeres causes de mortalitat entre els joves de 15 a 25 anys, el servei és manté des de fa 10 anys amb èxit. De fet, les festes majors més concorregudes a la comarca, pel que fa al nombre d'usuaris registrats pel servei de bus, acostumen a ser Salàs del Pallars, Figuerola d'Orcau, la Pobleta de Bellveí o Palau de Noguera entre altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT