PUBLICITAT

L'Esbart celebra un ball de la Marratxa molt especial

  • Els més menuts de l'entitat llancen globus en motiu dels 50 anys
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Infants de l'Esbart Lauredià en ple ball, ahir a la tarda Foto: TONY LARA

La celebració dels 50 anys de l'Esbart Laurèdia va ser la nota dominant en el tradicional ball de la Marratxa ahir a la tarda a la tarda. La plaça Major de Sant Julià de Lòria es va omplir de gom a gom per seguir l'acte més tradicional i folklòric de tota la Festa Major laurediana.

En presència de les autoritats comunals de la parròquia, els cònsols Montserrat Gil i Manel Torrentallé al capdavant; el cap de Govern, Toni Martí; el sindic general, Vicenç Mateu; el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya; el president del grup parlamentari demòcrata, ladislau Baró; la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, entre altres representants institucionals, els integrants de les diferents categories de l'Esbart Laurèdia van anar sortint al mig de la plaça per evolucionar al ritme dels balls que van interpretar-hi. El tram més vistós de la tarda va ser quan tots els membres de l'Esbart van deixar anar globus de color d'or amb el número 50 imprès a sobre.

la marratxa / L'acte va acabar com sempre amb el Ball de la Marratxa en el qual dos homes, amb barrets de copa alta i cintes amb els colors de la bandera andorrana, ballen amb tres dones cadascun. La llegenda diu que la dansa representa els dos coprínceps i les aleshores sis parròquies –fins el 1978, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella formaven una única parròquia. A més de la celebració del cinquantè aniversari de l'Esbart Lauredià, la festa major de Sant Julià va comptar ahir amb tres concerts de matinada a càrrec de Txarango, Bongo-Botrako i Mordigans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT