PUBLICITAT

DA prepara una llei per a controlar la despesa pública

  • També vol revisar els ingressos que l'Estat transfereix als comuns
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Montané, durant una roda de premsa Foto: ÀLEX LARA

El grup parlamentari de Demòcrates per Andorra està treballant en una proposició de llei per limitar el dèficit de totes les administracions públiques. Tenint en compte el desplegament de tot el nou marc fiscal i l'esforç que s'està demanant a les empreses i famílies del país, l'objectiu del nou text legislatiu és equilibrar aquest esforç amb un major control de la despesa pública i una millor gestió d'aquesta nova recaptació. Segons va manifestar el conseller demòcrata Xavier Montané, el treball que està fent DA també implica revisar si es manté la part dels ingressos de l'Estat que es traslladen als comuns, o si cal modificar la distribució tenint en compte que els nous impostos impliquen més recaptació.

La proposició de llei cerca garantir un major control de la despesa de les administracions, limitant els seus dèficits, segons va avançar ahir RTVA. La iniciativa sorgeix arran de l'aprovació dels nous impostos i amb l'objectiu de garantir que l'administració farà un bon ús d'aquests ingressos suplementaris. D'aquesta manera, s'aconsegueix que qualsevol paràmetre que se surti de la norma hagi d'estar sotmès a control parlamentari.

El conseller Xavier Montané va explicar a l'ANA que la fórmula per aconseguir aquest objectiu «encara s'ha d'acabar de polir», i que s'està estudiant de posar límits als diferents capítols de despeses del Govern, les parapúbliques i també els comuns, tot i que el conseller va voler recalcar que la llei no té res a veure amb la situació de sobreendeutament que pateixen les arques comunals de la Massana.

Transferències als comuns / A més a més, dins d'aquesta llei també s'està estudiant si arran d'aquests nous impostos, que suposen nous ingressos, s'haurà de revisar en conseqüència el percentatge d'ingressos de l'Estat que es transfereixen als comuns. En aquest sentit, Montané va afegir que el nou text legislatiu pot tenir implicacions en d'altres lleis ja vigents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT