PUBLICITAT

A casa, les dones continuen treballant

  • Gairebé la meitat s'ocupa exclusivament de les tasques de la llar, i el 10% es pot permetre una persona contractada
C.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

L'enquesta ho deixa ben clar. Un elevat percentatge dels treballadors del país treballen per sobre les hores setmanals estipulades per llei, amb el conseqüent desgast físic i mental que això suposa. Possiblement aquest terç de la població que treballa entre 41 i 60 hores a la setmana, té ganes d'arribar a casa i descansar. Però molts d'ells no poden. Toca posar-se a treballar en les tasques domèstiques. Això sí, algunes se n'escaquegen més que d'altres. I acostumen a ser homes.

Gairebé la meitat de les dones –44%– s'ocupen en exclusiva de les tasques domèstiques, una proporció que puja fins al 64,5% si parlem de la franja entre els 55 i els 74 anys. A més, la majoria d'elles hi dedica unes dues hores diàries. En canvi, només un de cada deu homes assegura ser ell el principal responsable de la feina de la llar. La dada positiva, amb tot, és que han crescut 10 punts les llars on hi ha repartiment de tasques entre la parella, passant del 19% l'any 2002 al 29% al 2011. Paral·lelament, un de cada deu ciutadans té una persona contractada.

I un cop enllestida aquesta tasca, totes aquestes persones mereixen un descans. A vegades, però, no poden: el 10% dels entrevistats citen els sorolls de l'exterior com a principals problemes del seu habitatge, seguit de les humitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT