PUBLICITAT

Quino Colom signa per dues temporades amb l'Estudiantes

  • L'andorrà arriba per ocupar la vacant de Granger i Vidorreta l'elogia: «Barreja joventut i experiència»
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Quino Colom, en un partit de la temporada passada amb el ?Fuenla' Foto: EL PERIÒDIC

Un dels secret a veus d'aquest mercat estival es va confirmar ahir: Quino Colom jugarà a l'Estudiantes. El base andorrà, de 25 anys i 1,88 metres d'altura, ha signat per dues temporades amb el club col·legial i arriba per ocupar la vacant de Granger. Després de quatre anys al Fuenlabrada, l'andorrà dóna el salt a un dels clubs amb més solera de l'ACB, avalat per les lloances del seu futur entrenador, Txus Vidorretaç: «Combina joventut i experiència. Pot ser un base de referència per a l'Estu i per a la Lliga Endesa».

Format en el planter del River Andorra, Colom ha estat internacional espanyol en categories inferiors com la sub-18 i sub-20, a més de l'absoluta B fa només un any. Després de passar per clubs LEB com el Lleida, l'Hospitalet i el Olivar, va debutar a l'ACB en la recta final de la campanya 2008-2009 amb el CAI Saragossa, abans de fitxar aquell mateix estiu pel Fuenlabrada. Ara, a l'Estu, no creu que li sigui més fàcil arribar a ser convocat amb la selecció espanyola absoluta: «Això sempre ho tens al cap però no crec que anar-hi depengui de l'equip al que jugues. És més un mèrit personal», va dir.

Des de llavors ha disputat un total de 142 partits entre lliga, Copa i Eurochallenge, amb una mitjana de 6 punts, 1,7 rebots, 2,7 assistències i 6,4 de valoració per partit. La seva millor temporada va ser la 2011-2012, en la qual temporades va fer 7,5 punts per partit, 2 rebots, 3,2 assistències i 7,8 de valoració; uns números que confia millorar en el seu nou club: «Arribo a un històric de l'ACB i això per a mi suposa un pas endavant. Tindré el paper que buscava de ser un jugador important, amb més responsabilitat», va assegurar. «Tenia alguna oferta més però tenia clar que aquesta era la millor opció», va detallar.

Colom lluitarà per la direcció d'orquestra amb la promesa sub-20 Jaime Fernández –recent bronze en l'Europeu d'aquesta categoria–, segon base de l'equip en les darreres dues temporades. Per contra, el seu ja exequip, ha anunciat el fitxatge de Cabezas i pròximament anunciarà el de Dani Pérez. «És una gran aposta», va tancar Colom.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT