PUBLICITAT

Finalitza el conflicte històric del carrer Prada Motxilla

  • Les obres a la via ja han començat i l'ampliació estarà a punt el 2014
EL EPRIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Consell de Comú d'Andorra la Vella va ratificar ahir el conveni amb la família Font, que dóna compliment a una sentència del 2009 en la qual s'obliga al privat a eliminar un talús del final del carrer Prada Motxilla per poder acabar l'ampliació d'aquesta via.

De fet, el conveni posa fi a un conflicte de més de 25 anys entre l'administració pública i la propietat de la parcel·la número 9-15 del carrer Prada Motxilla. Tal com va explicar el conseller d'Urbanisme, Eron Estany, en declaracions recollides per l'ANA, el Govern en el seu moment va intentar sense èxit arribar a un acord amb la família per poder eixamplar el carrer, i quan la competència va passar al comú, la impossibilitat de posar-se d'acord va fer que el cas acabés als tribunals.

La sentència, del 2009, va donar la raó al comú i va obligar als propietaris a fer les obres per poder eixamplar el carrer, uns treballs que han començat ara, després de resoldre els contractes amb els llogaters de l'edifici que s'haurà d'enderrocar, ja que es troba sobre el talús que s'ha d'eliminar.

El privat té un any per fer la tanca de la parcel·la i construir les voravies, i un marge de tres anys per eliminar tot el talús i el conseqüent enderroc de l'edifici que es troba a la part superior, amb sortida a l'avinguda Santa Coloma.

La cònsol major, Rosa Ferrer, va explicar que el compliment de la sentència s'ha retardat pel fet que l'edifici que s'ha d'enderrocar tenia diversos locals arrendats. En un futur, tal com ha afegit Ferrer, si la parcel·la vol tenir la condició de solar, la propietat haurà de preveure la construcció d'un vial que connecti els dos carrers, ja sigui amb escales o amb ascensor.

Des de l'oposició, tant la socialdemòcrata Dolors Carmona com el demòcrata Carles Torralba, van remarcar que amb aquesta obra es posa fi a un punt negre circulatori i es millora la seguretat dels escolars de la zona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT