PUBLICITAT

Reestructuració de Benestar per adaptar-lo a la nova Llei

  • L'objectiu és donar «millor resposta» a les necessitats d'atenció
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La ministra Cristina Rodríguez. Foto: TONY LARA

El Govern va aprovar ahir una reestructuració del Departament de Benestar del Ministeri de Salut i Benestar per tal de donar «una millor resposta a les diferents necessitats d'atenció social» i, a la vegada, «adaptar el departament a les funcions que li encarrega la futura Llei dels serveis socials i sociosanitaris» que es troba a tràmit parlamentari, segons afirma el Govern en un comunicat de premsa.

NOVETATS / El Departament incorpora un nou estament que, sota les indicacions de la direcció, desenvoluparà els sistemes d'informació i la producció d'indicadors de les diferents àrees amb l'objectiu de millorar la gestió de l'accés a les prestacions i disposar de dades objectives i fiables.

D'altra banda, el departament s'estructura en base a tres àrees: l'Àrea d'Atenció Social i Primària -esdevé la porta principal d'accés a l'atenció social, ubicats als centres d'atenció primària o centres de salut parroquials, també inclou el programa d'atenció a la violència domèstica i l'atenció social al centre penitenciari-.

Pel que fa a l'Àrea d'Atenció Social a la Infància i a la Família – integra l'atenció social a menors en risc, les famílies d'acollida, el programa nacional d'adopcions, el seguiment i control de les guarderies i guardes a domicili i el programa de mediació familiar. D'aquesta àrea en depèn el centre d'acolliment d'infant la Gavernera.

I finalment la nova àrea de Promoció de l'Autonomia -emmarcada a promoure l'autonomia i elaborar programes d'inserció social de la gent gran i de persones discapacitades. També integra la gestió de les valoracions sociosanitàries i les valoracions del grau de discapacitat, així com la gestió de les pensions no contributives a càrrec del Govern-.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT