PUBLICITAT

La nova legislació agilitzarà els procediments d'embargament

  • El salari mínim continuarà sent intocable per part de l'administració en els casos de morositat
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre portaveu, Jordi Cinca, al costat del secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El nou marc tributari ha deixat desfasada l'actual legislació en matèria d'ordenament tributari que data del desembre del 1996. És, per això, que el Consell de Ministres va aprovar ahir el projecte de llei que la modificarà i la posarà al dia d'acord amb el nou escenari fiscal, ajustant-lo a les actuals figures tributàries.

Entre les novetats de la nova llei, que entrarà a tràmit parlamentari dilluns vinent, destaca el desenvolupament dels procediments per oferir les garanties necessàries que permetin executar els deutes pendents entre els obligats tributaris i es defineix el concepte d'embargament. Aquest darrer, es desenvolupa en cinc articles i dóna més seguretat jurídica en l'embargament, definint una llista de «prelació de béns i drets en funció de la liquiditat», una llista d'inembargables i es detalla tot el procés. Entre els inembargables per part de l'administració destaca el salari mínim per garantir «uns mínims de subsistència», segons va explicar el secretari general del Govern, Jordi Casadevall.

Tot i que l'actual normativa ja ho contempla, el nou marc legislatiu té com a objectiu consolidar les garanties dels administrats i, al mateix temps, reforçar els mitjans i mecanismes que han de permetre a l'Administració tributària optimitzar l'eficiència en la recaptació de tots els impostos.

A més a través de la nova legislació «se'n millora la definició dels fins i classes de tributs i s'introdueix el concepte d'abús del dret», va manifestar Casadevall.

ACORD MONETARI / El Govern també va donar llum verd a la modificació de la llei de cooperació penal internacional i lluita contra el blanqueig de diners. La reforma legislativa té com a objectiu implementar la normativa de la Unió Europea en aquesta matèria, que figura a l'annex de l'Acord Monetari, juntament amb d'altres actuacions com ara la introducció de l'euro, entre d'altres. D'aquesta manera es completa la «primera fase del calendari d'adaptació al nou marc monetari», segons va indicar el ministre de finances, Jordi Cinca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT