PUBLICITAT

Acord amb privats per poder iniciar les obres del vial de Sant Julià

  • Alcobé diu que ara comencen les negociacions per trobar finançament
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Alcobé, en una imatge recent Foto: ÀLEX LARA

Les fases 1 i 2 del vial de Sant Julià de Lòria, concretament entre el pont de la Fontaneda i la plaça Laurèdia, ja estan una mica més a prop de ser una realitat. Segons va informar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, se signarà un acord amb la família Huguet, propietaris d'un terreny afectat pel vial, per tal que aquests en facin una cessió anticipada gratuïta. Es tracta dels terrenys on abans hi havia el càmping. L'acord se signarà en breu, va informar el ministre durant una entrevista a RTVA.

Un cop firmat el conveni, s'iniciaran els contactes per trobar finançament per l'obra, que ara mateix està pressupostada en 49,7 milions d'euros. Alcobé va explicar que tan bon punt disposin dels terrenys caldrà «negociar amb entitats bancàries, amb grups inversors i amb constructores» per trobar aquest finançament i poder pagar-la a llarg termini. Segons el ministre la clau dins aquestes negociacions serà aconseguir el millor tipus d'interès pels interessos del Govern, una tasca que no serà «ni òbvia ni fàcil».

D'altra banda, Alcobé també va fer referència a una altra obra viària plantejada en èpoques de bonança: el vial de la Massana. De moment, no hi ha cap voluntat de tirar-la endavant per part de l'Executiu. Tal i com va explicar el ministre, la desviació per no haver d'entrar a la localitat massanenca és ara mateix «implantejable». Seria «temerari» anticipar quan poden començar aquestes obres, va assegurar. El seu departament està centrat únicament en iniciar els treballs del vial lauredià, el qual han d'unir l'entrada de la població venint d'Espanya fins la fase ja enllestida del túnel de la Tàpia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT