PUBLICITAT

Bartumeu veu el matrimoni gai com un procés de normalitat

  • És partidari d'integrar abans d'afavorir la doble nacionalitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu, dissabte, a la inauguració de l'aparcament d'Enclar Foto: ANA

El president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, ha assegurat aquest que «si s'ha de fer un pas més» en el sentit de legalitzar el matrimoni gai hi seria favorable ja que seria «una evolució normal en una societat moderna». Bartumeu ha fet aquestes declaracions en el marc de l'inici de la Festa Major de Santa Coloma, aquest dissabte al matí, on també va opinar sobre el debat de la doble nacionalitat, indicant que el primer que cal resoldre és la rebaixa dels anys de residència necessaris per obtenir la nacionalitat andorrana per naturalització.

Després de l'anunci de la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, dient que el seu grup presentarà abans que acabi l'any una proposició de llei per legalitzar el matrimoni homosexal, Bartumeu ha indicat que «no hi veuria inconvenient». El president del Grup Parlamentari Mixt ha indicat que la legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe seria «una evolució normal en una societat moderna», i ha afegit que per «respectar els drets de les persones a viure conjuntament, ja vam fer un gran avenç amb les parelles de fet». Per això ha reconegut que «si s'ha de fer un pas més no hi veuria cap inconvenient», informa l'ANA.

En referència a si donar suport concretament a la proposició que presenti el PS, ha volgut apuntar que «no es pot intentar patrimonialitzar» una iniciativa així, perquè seria «un error polític important». El president del grup mixt també ha opinat sobre el debat ressorgit a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada sobre la doble nacionalitat. Bartumeu ha indicat que abans de parlar de doble nacionalitat considera que s'hauria de resoldre la integració, i que «el que m'interessa és integrar més gent a la comunitat nacional andorrana, i per tant penso que s'hauria de rebaixar molt els anys per poder-hi accedir».

proposició de llei / De fet, ha recordat la proposició de llei que van entrar durant el seu govern i ha indicat que «som els únics que hem promogut la rebaixa dels anys de residència necessaris', mentre que ‘els que hi van votar en contra van ser els conservadors'.

Pel que fa a la possibilitat de permetre la doble nacionalitat, el que va deixar clar és que no es pot permetre que una llei estigui aprovada i no es compleixi. Va assegurat que «el Govern que va començar a obrir expedients vam ser nosaltres i quan vam marxar em sembla que van quedar en un armari». Per aquest motiu va indicar que «donar la sensació que hi ha lleis que s'apliquen i altres que no és molt poc favorable al respecte a la norma constitucional», i que per tant, qui no la vulgui respectar «ha de promoure la modificació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT