PUBLICITAT

Purito denuncia el perill del final d'etapa

  • «Ha estat una arribada vergonyosa», diu el resident del Katusha, que amenaça amb què els corredors al final «ens plantarem»
EL PERIÒDIC
SEVILLA

Periodic
Purito conversa amb Alejandro Valverde, en una etapa anterior Foto: EFE / JAVIER LIZÓN

El final de la setena etapa de la Vuelta a Espanya va encendre ahir la polèmica entre el pilot de corredors i l'organització. Joaquim Purito Rodriguez (Katusha), resident al Principat i un dels favorits al triomf final, va criticar ahir durament el final de l'etapa: «Ha estat una arribada vergonyosa, era molt, molt perillosa per a nosaltres. Crec que no es pot ficar en la Vuelta un final com aquest».

En els quilòmetres finals, va sobtar veure un conjunt com el Katusha, que lluita per la victòria a la general i no per una etapa com la d'ahir que, previsiblement hauria d'acabar a l'sprint, al capdavant del pilot com si llancés la cursa. Al final de la jornada, el ciclista del Katusha va explicar que aquesta maniobra es va fer per evitar perills. «Ho hem estat parlant durant l'etapa i hi ha molt empipament, ha estat una etapa de supervivència», va afirmar el corredor català als periodistes que hi eren a l'arribada de la meta de Mairena del Aljarafe (Sevilla). Allà es va imposar el txec de l'Omega Pharma, Zdenek Stybar, al campió del món, Philippe Gilbert (BMC), després d'una batalla particular entre els dos i el pilot, que no es va poder organitzar en els quilòmetres finals degut al gran nombre de rotondes i canvis de sentit que hi havia en el recorregut.

«L‘espectacle de la Vuelta seguirà així fins que decidim plantar-nos», va manifestar en clar to de mal humor pel que acabava de viure. En paraules similars es van expressar altres corredors, com Samuel Sánchez (Euskaltel): «És per protestar perquè hi havia moltes rotondes, la gent està molt a prop i et treuen una mà i et pots caure».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT