PUBLICITAT

La campanya de bolets pot ser la millor dels últims 18 anys

  • El CTFC preveu una collita com la del 2003 de 149.000 tones
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Les importants precipitacions d'aquest estiu i les temperatures més baixes, fan que la campanya de bolets es presenti com una de les millors dels darrers anys. El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) espera que aquesta campanya assoleixi collites superiors a la mitjana dels darrers 18 anys, segons va informar l'ACN. La temporada de bolets 2013 ha començat en algunes comarques catalanes del Pirineu i Prepirineu. De fet, al Pirineu ja fa uns mesos que hi ha ceps, rossinyols i rovellons. També s'han començat a trobar bolets al Prepirineu: rovellons, pebrassos, cuagres, pinetells i fins i tot camagrocs. Així, s'espera que la campanya de bolets 2013 sigui superior a la mitjana dels darrers 18 anys, estimada en 57 kg/ha de bolets a l'any (69.000 tones de bolets a tot Catalunya) i potser similar a la campanya 2003, quan es van arribar a superar els 124 kg/ha (149.000 tones).

L'enginyer de forests i investigador del CTFC, Juan Martínez de Aragón, va explicar que les estimacions de les produccions són mitjanes calculades a través de models matemàtics de producció de bolets, obtinguts després de 18 anys de mostrejos micològics en parcel·les permanents distribuïdes pels boscos catalans i de la informació meteorològica recollida en cadascuna de les parcel·les al llarg de tot aquest temps.

Aquests models tenen en compte la variabilitat en la producció de bolets que hi ha entre els diferents tipus de bosc de les comarques catalanes i la disponibilitat d'aigua que hi haurà durant la campanya de bolets, extreta de prediccions a llarg termini del National Center for Enviromental Prediction.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT