PUBLICITAT

374 caçadors fan colla per a la setmana de l'isard

  • Quinze banders vetllaran perquè és compleixi la norma
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns banders vigilen durant la setmana de caça de l'isard Foto: ANA

Un total de 401 caçadors van demanar sol·licitud per participar en la setmana de caça de l'isard que comença demà, dels quals 374 han estat autoritzats per formar colla per caçar les 81 captures permeses. La Massana és la parròquia on s'han autoritzat més caçadors, fins a 96, mentre que Canillo amb 14 és la que menys. A més, n'hi ha un d'estranger, segons ha indicat el director de Patrimoni Natural, Gerard Olm.

Els 374 caçadors autoritzats a abatre els 81 isards al llarg d'aquesta propera setmana es reparteixen per parròquies de la següent manera: la Massana és la que en concentra més amb 96 caçadors; la segueix Encamp amb 78; Andorra la Vella amb 58; Escaldes-Engordany, 53; Ordino, 43; Sant Julià de Lòria, 38; i Canillo amb 14. A aquests, cal afegir-hi un d'estranger. Tots ells s'organitzen en un total de 34 colles, segons ha explicat a l'ANA el director de Patrimoni Natural Gerard Olm.

El director del Cos de Banders, Miquel Rossell, ha explicat que hi haurà actius 15 agents que s'encarregaran de vetllar que els caçadors compleixin la normativa –dur l'anella, portar roba d'alta visibilitat o seguir les normes de seguretat pel que fa a l'ús de les armes– i per verificar les peces un cop aquestes siguin abatudes per les colles.

Aquesta verificació passa per l'elaboració de la fitxa morfobiomètrica i la recollida de mostres de la melsa i de la sang que són trameses a Patrimoni Natural per a fer-ne les analítiques.

prevenció / El director del Cos de Banders ha posat èmfasi en la seguretat de les persones que aquests dies vagin a la muntanya i la necessitat de dur roba amb colors visibles.

Rossell ha afegit que «els banders intentarem arribar a donar cobertura als caçadors amb la major celeritat possible» i perquè això sigui possible hi ha el número de telèfon 148 disponible les 24 hores del dia, 20 agents rurals i un helicòpter.

D'altra banda, una vintena d'agents rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del Govern català vetllaran durant aquesta setmana per les poblacions d'isards, cérvols i altres espècies animals protegides i evitar la caça furtiva, és a dir, aquella que es produeixi fora de les 81 captures.

Els agents rurals, pertanyents a les comarques de la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà, controlaran diàriament les poblacions d'isards en territori català i vigilaran, amb l'ajuda d'un helicòpter, l'activitat dels caçadors en els límits fronterers. Les sancions per abatre un isard en zona fronterera són d'uns 3.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT