PUBLICITAT

Més seguretat per a la rotonda del cacauet

  • S'instal·laran dos semàfors de control de velocitat a Santa Coloma
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Plànol de les actuacions que es faran els propers mesos. Foto: TONY LARA

La rotonda de la Margineda, més coneguda com la rotonda del cacauet, serà més segura els propers mesos. El Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres la licitació d'unes obres per millorar-ne els accessos, la visibilitat i en general tota la seguretat d'aquest punt rodó on s'hi produeixen molts accidents, tal i com va reconèixer el ministre portaveu, Jordi Cinca. Des del passat gener hi ha hagut 14 accidents de circulació. L'obra, que durarà dos mesos i es licita en caràcter d'urgència, tindrà un cost de 106.492 euros.

Cinca va explicar que els treballs constaran de tres parts. Per una banda, la millora de la zona on paren els autobusos. «S'estreny la rotonda per fer una zona més àmplia», va informar el ministre. Per altra, es millora la confluència entre els vehicles que volen incorporar-se a la carretera de Santa Coloma, eixamplant la zona on ara hi ha la caseta d'informació turística. Finalment, s'instal·laran illetes a les interseccions, també per incorporar-se a la carretera direcció Espanya.

Els treballs començaran properament, tot i que la condició posada a qui es quedi amb el projecte és que no s'interfereixi en el trànsit en ponts i caps de setmana de la temporada d'hivern.

SEMÀFORS A SANTA COLOMA / Aquests treballs formen part d'un conjunt de licitacions i adjudicacions d'obra pública aprovades ahir. Per exemple, l'adjudicació de les obres d'eixamplament de la CG2 a la sortida nord de Soldeu per un import d'1,5 milions d'euros, que seran assumits pel Govern, Andorra Telecom i Feda. O la licitació de la rehabilitació dels ponts del Riu Aixec, a Encamp, el de la Cascada de Moles, a Canillo, i el del Riu d'Auvinyà, a Sant Julià de Lòria.

Paral·lelament, s'ha licitat l'adquisició de semàfors per a la recta de Santa Coloma (a la zona on hi ha l'Intersport) i a l'alçada de la Cascada de Moles. Els de Santa Coloma seran de control de velocitat (50km./h). Per aquest motiu, també s'han licitat dues càmeres per vigilar que els conductors respectin aquests semàfors, ja que es detecten moltes infraccions en aquest sentit. Aquesta inversió en equipaments tindrà un cost de 85.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT