PUBLICITAT

El COA rebutja els diners de la segona part i al FC Andorra li treuen

  • L'ens de Martí renuncia a 44.000 euros i l'equip de futbol, sense el sala, no rebrà els 53.000
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra Cerqueda i Martí en l'acte de les beques ARA de l'any passat i a la dreta, Lluís España Foto: tony lara

El Govern ha de fer front a la segona part de les subvencions 2013 a les federacions i entitats esportives del país però no haurà de pagar-ho tot, segons va informar ahir mitjançant un comunicat. D'una banda, l'Executiu ha aprovat la renúncia del Comitè Olímpica Andorrà (COA) als 44.100 euros que ha de percebre i de l'altra, al FC Andorra li traurà part dels 53.236 que li ha de donar al FC Andorra.

El COA ha fet un gest que hauria de ser normal però que no tothom faria i que, per tant, el converteix en honorable. Jaume Martí va deixar clar el perquè de la renúncia: «És que no necessitem aquests diners».

I és que al llarg de la temporada, l'ens que ell presideix ha viscut una sèrie d'episodis que l'han permès estalviar. D'una banda, que s'ha trobat amb què el Comitè Olímpic Europeu ha decidir repartir diners als països que han participat en algun esdeveniment continental. En el cas d'Andorra han estat els Jocs del Mediterrani i ha cobrat entre 10.000 i 15.000 euros. A això se li ha de sumar la baixa de la selecció de vòlei als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg, que també suposa un estalvi per a vint persones en desplaçament, allotjament, equipacions i d'altres despeses. «Així hem pogut estalviar una xifra similar a la que ens havia de donar el Govern», va indicar Martí.

El president va treure mèrits a l'acte de legalitat que ha fet el COA: «Nosaltres no deixem de ser la casa de les federacions i hem de defensar-los i ajudar-los. Tenim aquesta obligació».

L'any vinent hi ha els Jocs Olímpics d'Hivern de Sochi però el COA ja té aquest esdeveniment pressupostat i prefereix que aquests diners es reinverteixin: «Les federacions van justes per les retallades en les subvencions dels darrers anys i així aquests 44.000 euros es poden repartir amb els que més ho necessitin. Ens alegraria saber que els ajudem», va afirmar Martí.

El Fubtol Club Andorra és l'altra cara de la moneda. Havia de cobrar 53.236 euros però segons el comunicat del Govern «seran reduïts considerant l'informe jurídic elaborat en aquest cas», arran del forat econòmic de més de 300.000 euros detectat en l'auditoria.

El president del club tricolor, Lluís España, va quedar sorprès amb aquesta notícia: «No sabia res d'això i tampoc ho esperava», va assenyalar a aquest rotatiu. «Sé que havíem de cobrar més de 70.000 euros però que es van restar més de 20.000 pel pagament per als jugadors del futbol sala, però si ara cobrarem encara menys, no sé per quin motiu. ¿Perquè ja no tenim secció de futbol sala? ¿Pel forat econòmic? No ho sé però queda clar que aquí tothom està en contra del FC Andorra i enlloc d'ajudar-nos ens enfonsen encara més». España va assegurar que amb tants detalls com aquest «donen ganes de plegar però aguantaré fins que em deixin».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT