PUBLICITAT

Cavalcada de Reis embargada

  • El comú confia en la benevolència de la Justícia per utilitzar l'equipament comunal i celebrar-hi les properes festes nadalenques, passi el què passi
G. GURDÓ
ORDINO

L'oposició al ple comunal encapçalada pel conseller, Enric Dolsa, va demanar ahir només entrar al Consell de Comú, més informació sobre la fallida d'Ordino Studios i sobretot, «quan es recuperà el Centre de Congressos?» A la qual cosa, el cònsol major, Bonaventura Espot, va contestar que al final del ple es donaria un complement d'informació i així va ser. Espot va explicar que Ordino Studios era un projecte avalat per un premi de l'Oficina d'innovació empresarial (OIE) –avui Andorra desenvolupament i inversió (ADI). I que va aconseguir els locals del Centre de Congressos d'Ordino gràcies a un concurs públic i un plec de bases «molt especial». El contracte de lloguer va entrar en vigor el 2009, a un preu molt mòdic «una mica més de 1.000 euros al mes». Espot va afegir que «l'empresa estava avalada pel Govern i obria un negoci del tot inèdit a la parròquia com és el món de l'audiovisual, per això vam pensar que era una bona oportunitat per a Ordino». Amb tot, fa uns mesos un Consell de Comú va aprovar el fraccionament del deute que havia contret Ordino Studios amb la corporació local en no satisfer els lloguers. La cònsol menor, Cònsol Naudi, va precisar que aquest s'eleva a 30.000 euros i que «Ordino Studios va anar pagant fins a l'agost passat». O sigui que el deute que té l'empresa amb el comú ordinenc és de més de 32.000 euros, «sense comptar amb la llum i l'aigua» va puntualitzar Naudi. Per tot això, Espot va anunciar que el comú ha demanat al banc d'executar la fiança que l'empresa havia dipositat a l'hora de prendre possessió dels locals. Són 11.000 euros que el comú podrà restar del deute.

Amb tot, Espot va defensar que «ens posarem a la cua dels creditors perquè volem que primer cobrin les 36 persones que es queden sense feina». Cosa amb la que Dolsa va coincidir, recordant que «aquestes persones es queden en una situació molt precària perquè no rebran indemnització».

Un procés llarg

Dolsa no es va mostrar gens optimista en quant a la recuperació dels locals propietat del comú. I va advertir que «la fallida pot ser un procés llarg després de nomenar un administrador judicial, la cosa pot allargar-se durant un any o un any i mig». I com que era contrari a llogar l'equipament a l'empresa de bon principi, va recordar que «l'edifici tenia un nom i se li va canviar; ara és Ordino Studios». Davant el temor justificat que el Centre de Congressos passi llargs mesos sense ser útil a ningú, els cònsols Espot i Naudí van confiar en la «benevolència de la Justícia per poder-lo utilitzar a les properes festes nadalenques» i van descartar que la cavalcada de Reis quedés embargada per no poder disposar del Centre. Per últim, i amb ànim de donar un nou ús als locals Espot va proposar llogar-los a RTVA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT