PUBLICITAT

Ribas considera l'avortament «políticament perillós»

  • L'excap de Govern també carrega contra el matrimoni gai
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El síndic general, Vicenç Mateu, i Òscar Ribas durant la presentació del llibre, ahir Consell General Foto: ANA / N.M.

l'excap de Govern, Òscar Ribas, va advertir ahir que cal «tenir cura de no caure en aventures amb reformes institucionals de base», i es va mostrar contrari a l'aprovació de l'avortament o el matrimoni gai perquè ho considera «políticament perillós». Ribas va fer aquestes reflexions en el marc de la presentació del llibre Aspectos micro y macro económicos para sistemas sociales en transformación, sorgit de la sessió de la Real Academia de Ciencias Económicas y Financieras espanyola celebrada el passat 19 d'abril. Per la seva banda el president de l'acadèmia, Jaume Gil, va dir que d'aquesta sessió se'n va extreure que el món està en un constant canvi per al que cal preparar-se, i en aquest sentit, Ribas va opinar que cal saber en quin moment s'han de fer certes reformes de magnitud.

Ribas va assegurar que es pot començar a veure que hi haurà «un afebliment del concepte d'Estat a favor de les institucions globals». Per això opina que cal enfortir el concepte de nació perquè aquest no es vegi també afeblit. Per aquest motiu considera que cal «no precipitar-se en el canvi» i alhora «fugir de les aventures amb reformes institucionals de base». Més concretament, l'excap de Govern va fer referència a les propostes d'aprovar la despenalització de l'avortament o de permetre els matrimonis homosexuals. Va opinar que el poble andorrà «haurà d'escollir si agafar el camí de l'aventura cap a la república o la monarquia o renunciar a certs desitjos o aspiracions». En tot cas ell considera que no s'ha de renunciar al coprincipat, i per tant pensa que aquestes reformes han d'estar sotmeses «al que pugui acceptar el Vaticà» a l'hora de mantenir un bisbe com a figura de cap d'Estat. En aquest sentit, va opinar que la qüestió de l'avortament «no ho pot acceptar, i la dels matrimonis gais penso que no és fonamental en la doctrina de l'Església».

«no a l'avort, per principi» / Personalment, a més, Ribas es va mostrar contrari a l'avortament «per principi i per filosofia», i va afegir que «no em fa res la qüestió de les bodes homosexuals».

Amb tot això, l'excap de Govern també va afegir que la identitat andorrana està en constant perill, segons informa l'ANA.

El síndic general i el president de la Racef van insistir durant la presentació del llibre en la bona col·laboració que s'ha aconseguit en l'àmbit d'aquesta jornada que es va celebrar a Andorra, i van desitjat que es pugui mantenir en el futur. De fet, Jaume Gil va apuntar que s'està estudiant que les universitats d'Andorra es puguin afegir a l'associació de les universitats catalanes perquè el treball conjunt sigui continuat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT