Andorra acomiada l'any amb un digne 0-2 contra Dinamarca

• La favorita troba problemes davant una tricolor endreçada en defensa que també va crear perill
I. MOURE

El 0-2, una rematada de Poulsen que toca el pal abans d'entrar, ahir Foto: ÀLEX LARA

La selecció sub-21 va donar per acabades les competicions oficials del 2013 ahir amb una derrota per 0-2 més que digna contra Dinamarca, la favorita del grup 2, un equip que segons va assegurar Justo Ruiz després del partit «està plagat futures estrelles i que segur que serà semifinalista en aquesta fase final.».

Ho deia perquè Dinamarca va deixar patent al Comunal el seu combinat ple de talents. Els visitants van buscar sempre les bandes amb l'incombustible lateral Durmisi (Brodby) i l'extrem potent Toutouh (Kovenhavn) per l'esquerra, i el capità Remmer (Kovenvahn) i el tot terreny Poulsen (Leipzig) per la dreta. Repartien el joc dos assistents de luxe com són Christensen (Fulham) i Hojbjerg (Bayern Múnic). Darrere, el central Christensen (Chelsea) va passar més desapercebut, però el cert és que des del minut 1 Andorra no va parar de defensar, amb un canvi d'orientació de Christensen cap a la dreta a Poulsen, qui va centrar amb tot el perill del món tot i no trobar rematador.

Qui sí va trobar rematador va ser Norgaard al minut 5, amb un cop de cap de Toutou que va acabar al travesser. En la següent acció, ja al quart d'hora, va centrar Remmer i Zohore, sol al segon pal, va fer el 0-1 amb l'ajut d'un Joel que no va saber cobrir el primer pal.

El meta tricolor es va menjar aquest gol, però va fer unes quantes aturades de gran mèrit, malgrat no poder evitar el 0-2, a boca de canó de Poulsen, despré d'una centrada rasa i mil·limètrica de Toutouh.

La insípida segona part va començar amb la rigurosa expulsió amb vermella directa de Xus Rubio, per una entrada lletja amb els dos peus.Es perdrà el pròxim partit, el 5 de març de l'any vinent contra Eslovènia igual que Moisés, que haurà de complir cicle de targetes.

Amb 10, Andorra va poder marcar amb una xilena de Guevara que va treure un defensa sota pals i també Dinamarca va poder fer el 0-3 poc després, amb una rematada al pal de nou de Toutouh. Poc més va haver-hi destacable. Andorra va evitar una golejada, que hauria estat el més normal, amb ordre defensiu i resistència durant els 90+4 minuts.