PUBLICITAT

Excés de pes entre els menuts

  • L'ONG distribueix material preventiu a totes les escoles i centres d'educació del Principat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un doctora examina un nen amb excés de pes a la seva consulta Foto: REUTERS

A Andorra, l'excés de pes afecta el 23% de nens i nenes d'entre 3 i 15 anys d'edat. D'aquests, el 12,5% pateix sobrepès i el 10,3% obesitat. Per gèneres, els nens tenen més problemes, segons l'estudi sobre la prevalença del Servei de Salut Escolar del curs 2010-2011. Aquestes dades es van fer públiques ahir, coincidint amb el Dia Universal de la Infància, que se celebra cada 20 de novembre i la presentació del nou programa educatiu d'Unicef Enreda't, que té per objectiu apropar els bons hàbits alimentaris a les escoles i a les llars.

Per a aconseguir-ho Unicef ha editat uns quaderns que se centren en la importància d'una bona nutrició per al desenvolupament dels infants. Aquest recurs es repartirà a tots els centres educatius i altres entitats i col·lectius amb finalitats educatives i també estarà disponible per al públic en general al web d'Unicef Andorra. Pel que fa a les dades recollides a Andorra, l' index sobre l'excés de pes entre els menuts no són més dolents que en altres països de l'entorn. La directora d'Unicef, Marta Alberch, va explicar ahir que «l'índex és molt inferior al que es té a Espanya». En relació als quaderns que va presentar Unicef, Alberch va argumentar que un dels objectius és conscienciar els ciutadans que «a Andorra i als països desenvolupats també hi ha problemes de nutrició, en el nostre cas de malnutrició, perquè en molts casos no es menja correctament».

Per a cada cicle

Així, els quaderns, un per a maternal, un per a primària i un altre per a secundària, contenen informació i propostes d'activitats adaptades a les edats dels estudiants, en les quals es dóna a conèixer la Convenció dels Drets de l'Infant i s'incita als joves a explorar la relació entre els drets i les necessitats individuals. També es facilita un CD amb tots els recursos i materials disponibles en català, castellà i anglès. Aquest projecte ha comptat amb el patrocini de Multisegur i com a amics de l'Unicef, el Piolet, la Violeta i l'Andy col·laboren per fer-lo arribar a tots els infants del Principat a través de visites a les escoles i del seu programa a Andorra Televisió.

A l'acte de presentació dels quaderns també hi va assistir la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, que va recordar que «aquests temes ja es treballen a les escoles del país, i que és un material molt útil que servirà per empènyer el que ja s'està fent en aquest àmbit». La ministra va afegir que els quaderns són un material «molt útil i atractiu perquè difonen la informació de manera molt àgil», va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT