PUBLICITAT

Una documentació molt indigesta

  • L'informe inclou la feina feta la passada legislatura, els resultats de les reunions del ministre Riberaygua i els cònsols, les conclusions de la reunió de cònsols a la Comella el juny passat i el treball de 112 experts
G. GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Miguel Àngel Aparicio. Foto: EDUARD COMELLAS

El primer que va agafar per sorpresa ahir al matí als cònsols va ser una trucada del cap de Govern, Toni Martí, demanant-los que fessin cas omís de les filtracions aparegudes a la premsa. Una vegada superat aquest ensurt, però, els cònsols en van haver de superar un altre, el de l’indigesta documentació que se’ls va presentar a la tarda, després de renovar-los les excuses que se’ls havien presentat al matí. I és que dir que el document de treball que se’ls ha sotmès és extens, és poca cosa. De fet, és un mena de compendi que inclou la feina feta la passada legislatura –segons resa el comunicat enviat pel propi Govern–, els resultats de les reunions mantingudes pel titular de Presidència a cada una de les set parròquies i les conclusions de la reunió de cònsols celebrada el passat 1 de juny a la Comella. Tot això i més, perquè s’hi adjunten també els resultats als que han arribat 24 grups de treball adhoc creats per l’Administració central amb la participació de 112 persones.

A ningú pot estranyar doncs, que els cònsols es limitessin ahir a dir que estudiarien el document abans de pronunciar-se en un o altre sentit. Com tampoc pot estranyar a ningú que alguns tinguessin la intuïció de requerir els serveis d’un expert constitucionalista per treure’n l’entrellat. Després de la presentació del compendi, la contractació del magistrat  Miguel Àngel Aparicio s’assimila més a una sàvia decisió, que no pas a un caprici d’última hora de les corporacions locals, que lluitaran per no perdre ni la identitat ni les prerrogatives que els han permès actuar fins ara com a contrapoder polític en l’interès del ciutadà. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT