PUBLICITAT

Budzaku confia «tancar un acord amb el Cirque du Soleil» aquest any

  • Turisme negocia que facin més espectacles i durant més temps
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Camp i Budzaku conversen abans de la presentació de la campanya Foto: TONY LARA

El Ministeri de Turisme vol que el Cirque du Soleil torni a Andorra, i vol que la seva presència sigui més àmplia que la que va tenir aquest darrer estiu. Les negociacions per arribar a un acord s'han intensificat darrerament i sembla que van a bon port. Segons va manifestar ahir durant la presentació de la campanya d'hivern el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, «esperem tancar l'acord abans d'acabar l'any».

Andorra Turisme ho té clar: «Volem més i no haver de pagar més, o almenys no de manera proporcional». És a dir, el que no està disposada la societat és a patir una pujada important en el pressupost del 2014 destinat a turisme, fixat en 16 milions d'euros, la mateixa xifra que l'any passat.

Paral·lelament, vol que l'acord es tanqui abans de començar el 2014, de manera que es pugui tenir un període de sis mesos per preparar bé la campanya promocional. Tal i com va recordar Budzaku, aquest any la promoció es va realitzar en només 2-3 mesos i es va aconseguir una ocupació del 90% durant el període en què el Cirque du Soleil va actuar a Andorra. Per tant, amb més temps per a preparar-ho es pot assolir pràcticament el ple.

La inversió del Govern per portar a Andorra l'espectacle Scalada durant tres setmanes entre juliol i agost va ser de 2,6 milions d'euros, mentre que el retorn econòmic es va fixar en 8,5 milions. Amb aquestes xifres sobre la taula, l'Executiu sempre ha manifestat la seva voluntat de repetir l'estada del Cirque du Soleil, tot i que en una magnitud de temps i d'espectacles més elevada.

Quatre opcions pel milió d'euros / Dins del pressupost del 2014 destinat a fer venir turistes, i tal i com va avançar fa unes setmanes EL PERIÒDIC, s'ha reservat una partida d'un milió d'euros per fer una infraestructura pensada per «incrementar l'atractiu turístic del Principat, i oferir als turistes una millor i més variada oferta d'oci que reforci la seva experiència de visita». En aquest sentit, el ministre Francesc Camp va informar que hi ha «quatre propostes sobre la taula», les quals no va voler avançar.

En qualsevol cas, però, la decisió definitiva no es prendrà fins «passat el primer trimestre» de l'any vinent, va assegurar Camp. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT