PUBLICITAT

Rodríguez diu que «l'hospital no pot ser un pou sense fons»

  • La ministra parla «d'un sector difícil» però que «no és un món a part»
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jordi Cinca i Crisitina Rodríguez, ahir. Foto: SFG

la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va comparèixer ahir per tornar a insistir en la necessitat de reestructurar el sistema de salut del país, i, pel que fa a l'Hospital, Rodríguez va dir que «no pot ser un pou sense fons i s'han de marcar els límits». En referència a les decisions del director del SAAS, Lluís Burgués, pel que fa als metges que poden exercir a l'Hospital va dir que «quan el director fa una modificació, està reflexionada i la fa dins el context de la reforma global». Tot i que va dir que «és normal que es tinguin por, cal un canvi de mentalitat» , i va afegir que «es tracta d'un sector difícil, però no d'un món a part».

Rodríguez també va voler subratllar ahir les dues grans línies de la reforma del SAAS: la contractació i l'acreditació. Pel que fa al primer, la ministra va dir que és imprescindible que els professionals que presten els seus serveis en una institució disposin d'un contracte per escrit, i va negar que es vulgui equiparar els metges liberals amb els metges assalariats.

ALTRES TEMES / El Consell de Ministres va aprovar ahir el Reglament d'Identificació i Registre d'Animals de Companyia, que s'adapta a la nova Llei de tinença i protecció dels animals, del 2012, i actualitza el Reglament del 1999. Una de les novetats del text és que desapareix el document oficial d'identificació que havien de tenir tots els animals de companyia, i aquests hauran d'estar identificats únicament amb el passaport, que és útil a tots els països.

Per altra banda també es va aprovar ahir una modificació del Reglament de l'Impost General Indirecte (IGI) per «alleugerir» els tràmits; així doncs, s'ha eliminat l'obligatorietat de presentar el resum anual de les declaracions de l'IGI fetes al llarg de l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT