PUBLICITAT

La reforma del CEO fa créixer un 89% la inversió prevista per al 2014

  • Ordino tancarà el 2013 just al límit d'endeutament fixar per la llei
C. G.
ORDINO

Periodic
Ordóñez, durant un Comú. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Ordino va aprovar ahir un pressupost de 12,2 milions d'euros per l'any vinent, el que representa un 5,6% d'augment respecte al d'aquest 2013. El conseller de Finances, Jordi Ordóñez, va destacar l'increment considerable del capítol destinat a inversió, que s'elevarà fins als 2,3 milions d'euros, el 89% per sobre del pressupostat al 2013. El motiu principal, va exposar el conseller, són els 1,2 milions previstos per la reforma del Centre Esportiu, que també obligarà a tancar-lo de manera parcial durant l'estiu.

La reforma del CEO és «necessària», va assegurar el conseller, i permetrà també millorar-ne la seva eficiència energètica, de manera que el Comú es podrà estalviar fins a 70.000 euros l'any en concepte d'energia. Els usuaris, durant els períodes de tancament, podran acudir a d'altres centres municipals del país i a més s'els aplicarà un descompte a la quota.

Tornant al pressupost, també destaca l'augment de l'1,17% de la partida destinada a personal, degut a la decisió d'incrementar un 1% els sous dels treballadors comunals. Un 1% també és el que s'augmentarà el preu de l'escola bressol, increment que es vol fer de manera progressiva per tal de no «haver d'aprovar un augment del 5% d'aquí a tres anys», va justificar Ordóñez.

Pel que fa a l'endeutament del Comú, se situarà al 2014 en 21 milions d'euros comptant les societats participades, fet que situarà la corporació al 5% del que marca la Llei de Finances Comunals. Cara aquest 2013 la situació serà més justa: es tancarà també vora els 21 milions, pràcticament al límit legal permès. S'ha aconseguit entrar dins el límit gràcies a l'amortització del deute per valor d'1,1 milions aprovada ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT