PUBLICITAT

Inversors estrangers s'interessen per Arcalís

  • Espot diu que els propers dies rebrà a grups perquè coneguin les pistes
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Espot, durant un recent Consell de Comú Foto: ÀLEX LARA

Arcalís va perdre al voltant de dos milions d'euros l'any passat, i les previsions per al 2014 són també de pèrdues de la mateixa magnitud, segons el pressupost del 2014 aprovat ahir en Consell de Comú d'Ordino. Malgrat aquestes xifres que no criden a l'optimisme i encaminen l'estació cap a una «situació insostenible», segons va assegurar el conseller de l'oposició, Èric Bartolomé, hi ha diversos inversos estrangers disposats a injectar-hi capital privat.

Així ho va assegurar ahir el cònsol ordinenc, Ventura Espot, afegint que els propers dies ha de rebre la visita d'un d'aquests grups forans, per tal que coneguin les instal·lacions. El cònsol no va voler avançar ni el nom ni la procedència dels grups, i només va informar que es tracta de «persones importants del món de la neu», i que han estat ells qui han contactat amb el Comú interessant-se per l'estació.

La injecció de capital privat és una de les vies que es planteja la corporació per redreçar la situació d'Arcalís i aconseguir que sigui una «estació rendible». Respecte als dos milions d'euros de pèrdues previstes per l'any vinent, el cònsol va justificar-les perquè es preveu un hivern amb intenses nevades, fet que perjudica Arcalís tant pel que fa al condicionament de les seves instal·lacions com pel fet que llavors la resta de pistes també tenen neu bona per als esquiadors.

Amb tot, Espot va assegurar que tindran enllestit un pla de viabilitat en dues setmanes. Aquest pla l'entregaran a la minoria, que ahir va tornar a fer pública la seva preocupació pels resultats que es pronostiquen per l'any vinent. «Cal iniciar amb urgència el debat sobre el futur de l'estació», va manifestar Bartolomé, per arribar a un «model de negoci viable i que n'asseguri la continuïtat».

El conseller de la minoria va assegurar ahir que desconeixia l'interès de grups estrangers per l'estació. La mateixa resposta que va donar Jean Claude Montané, director de Secnoa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT