PUBLICITAT

Ld'A participa al congrés de l'Aliança Liberal Demòcrata per a Europa, a Londres

  • La preparació de les eleccions europees centra la reunió
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferran Costa i Jordi Gallardo amb Oli Rehn vicepresident de la Comissió Europea, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Liberals d'Andorra (Ld'A) va participar al congrés de l'Aliança Liberal i Demòcrata per a Europa (ALDE), que se celebra a Londres des de dijous passat fins avui. El president de Ld'A, Jordi Gallardo, i el secretari general de la formació, Ferran Costa, van tenir l'oportunitat de mantenir diferents reunions de treball amb el president de la Internacional Liberal, Hans Van Baalen, el vicepresident, Juli Minoves, i la ministra d'Afers Europeus de Suècia, Birgitta Ohlsson.

Així mateix, Gallardo i Costa van participar a la cerimònia d'obertura del congrés, dijous passat, que va aglutinar més de 800 delegats d'arreu d'Europa i d'altres països convidats. El viceprimer ministre britànic, Nick Clegg, va inaugurar el congrés que es va centrar en la preparació de les pròximes eleccions europees. En un comunicat, Ld'A explica part de les conclusions de la trobada com ara que «Europa no ha d'anar encaminada cap a institucions supranacionals, sinó que ha de ser molt més efectiva i resolutiva per solucionar els problemes greus que avui estan patint els ciutadans del continent, com ara l'atur i les retallades de l'Estat del Benestar». I afegeix que Nick Clegg va dir que «Europa necessita els liberals per vetllar pels drets personals i pels drets civils, perquè cal fomentar la recuperació econòmica mitjançant la iniciativa privada i el foment del comerç sense barreres ni proteccionismes». A més, també va argumentar que «la recuperació no passa per endeutar més els països per mantenir l'Estat del Benestar, sinó per generar riquesa suficient per no tan sols mantenir-lo sinó millorar-lo».

Ld'A també es va fer ressò de les paraules del vicepresident de la Comissió Europea, Olli Rehn, que va parlar als assistents de les estratègies de recuperació econòmica i competitivitat a Europa.

Els Liberals d'Andorra, també van explicar que durant la convenció es van fer diferents sessions de treball paral·leles per tractar els reptes futurs i les necessitats dels països europeus. En aquestes sessions es va parlar de recuperació i competitivitat, de la reforma dels serveis financers, d'Europa a l'horitzó 2020, d'emprenedoria innovadora i de reduïr les diferències de gènere.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT