PUBLICITAT

SDP recorda que contractar eventuals vulnera la llei

  • Bartumeu assegura que el Govern les «dissimula» al pressupost del 2014
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, va entrar ahir una pregunta al Consell General en relació a la contractació de personal eventual per part del Govern. Bartumeu va assegurar que tenen «constatacions» de l'arribada «important de treballadors amb contracte eventual», un fet que vulneraria la llei actual en relació a la prohibició d'efectuar noves contractacions a l'administració.

SDP demana informació detallada per ministeris, departaments i àrees respecte a les noves contractacions dels anys 2012 i 2013, sense comptar les que estan incloses dins el programa de suport a aturats. També demana el salari, el motiu de la contractació i si havia treballat anteriorment pel Govern.

Des de Socialdemocràcia i Progrés consideren que l'Executiu està «dissimulant» al pressupost del 2014 i que per tant «costa d'aclarir» on s'encabeixen tots aquests eventuals de més.

Finalment, Bartumeu va dir que si amb la resposta de l'Executiu queden demostrades aquestes contractacions «els demanarem per què no estan complint amb la llei».

Una compareixença porta tancada / D'altra banda, el president d'SDP, Víctor Naudi, va recordar ahir que estan a l'espera de resposta a la pregunta entrada al Consell en relació al detall dels préstecs avalats a empreses pel Govern els darrers anys. Tant Naudi com Bartumeu van criticar aquesta compareixença «voluntària» dels ministres Jordi Cinca i Jordi Alcobé al Consell per donar explicacions sobre aquest programa i també sobre la fallida d'Ordino Studios. «Ens preocupa que aquesta resposta no sigui una cortina de fum», va manifestar Naudi.

En aquest sentit, Bartumeu va informar que els compareixents van demanar fer l'exposició a porta tancada, o fins i tot fer una primera part oberta al públic i una segona tancada. Una demanda que SDP rebutja del tot. «No pensem afluixar sinó que parlarem clar», va manifestar Bartumeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT