PUBLICITAT

DA vol que els metges no convencionats entrin per la CASS

  • El Grup esmena el copagament, perquè es pugui finançar fins al 90%
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els consellers, sota la mirada de Ladislau Baró i Mònica Bonell, ahir. Foto: TONY LARA

Demòcrates per Andorra ha presentat 38 esmenes al projecte de llei de la CASS, tot i que es mostra en total sintonia amb el projecte de llei del Govern, perquè «garanteix la sostenibilitat del sistema», segons va manifestar la consellera general, Olga Adellach. Els punts esmenats fan referència a la retroactivitat, al control sanitari, a la transparència i al grau de finançament. En aquest darrer punt, volen que els metges convencionats continuïn finançats per la CASS mentre no s'implanti del tot el nou model andorrà d'assistència sanitària (MAAS).

Una altra esmena presentada ahir fa referència al copagament D'una banda, DA vol ampliar la franja fins al 80% (ara és fins al 75%) i paral·lelament que hi hagi l'opció de reduir fins a un 10% el cost del servei o acte mèdic per a l'usuari –el projecte de llei contempla que el copagament sigui entre el 20% i el 50%–. Per altra, consideren que els percentatges de pagament han de ser fixats per la llei del pressupost, i no mitjançant reglament com es preveu al projecte de llei.

Ja des que el Govern va entrar el projecte a tràmit parlamentari Demòcrates va voler deixar clar que calia vetllar per evitar la retroactivitat. Per aquest motiu, han presentat una esmena perquè es conservi el valor dels punts adquirits fins ara a l'hora de calcular les pensions.

Finalment, una gran part de les esmenes de DA van encarades a reforçar la transparència de la parapública. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT