PUBLICITAT

«La identitat dels patrocinadors deu ser una de les dificultats de DA»

L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ahir. Foto: TONY LARA

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va explicar ahir que malgrat s'havia dit que es faria un projecte de llei de finançament dels partits consensuat entre els tres grups parlamentaris, «ja s'ha enviat, de manera atípica, un text de regulació dels partits polítics al Greco», per tant, «entenem que l'ha elaborat unilaterlment el grup de DA». De fet, és en l'últim informe del Greco on s'explica que se li ha fet arribar el text, però on també diu que aquest «no resol els problemes» i, segons Bartumeu, en l'informe torna a subratllar-se la necessitat de transparència en «la identitat dels patrocinadors». Així doncs, «veient que un cop més torna a sortir aquest problema en un informe del Greco, entenem que deu ser una de les dificultats amb les que es troba la majoria», va concloure Bartumeu, qui també va anunciar que si la presentació del text de DA «ha de durar gaires setmanes més», des del grup mixt «presentarem un text per debatre'l».

En referència a l'estat de l'Informe de conformitat sobre Andorra que va adoptar el Groupe d'États contre la corruption del Consell d'Europa, el grup mixt va entrar ahir una pregunta urgent sobre el calentari d'actuacions que es planteja per aconseguir presentar un bon informe al Greco abans del 30 d'abril del 2015.

Finalment, el president del grup mixt va mostrar la seva preocupació pels retards en l'IRPF, que segons ell «he escoltat que tenen intenció de presentar al juny», i per tant, «preocupació perquè el CDI amb França quedi penjat». Pel que fa al fet que l'Executiu no hagi retirat el projecte de llei de l'Ordenament tributari, Bartumeu va dir que «tenen el síndrome Patapou».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT