PUBLICITAT

La llei de finançament de partits polítics s'aprovarà l'any vinent

  • Cinca es compromet a complir amb les recomanacions del Greco sobre corrupció i transparència
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca conversa amb Bartumeu, ahir al Consell General Foto: àlex lara

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, s'ha compromès a complir amb les recomanacions del Grup d'Estats contra la Corrupció (Greco) en matèria d'incriminacions per corrupció i de transparència en el finançament dels partits durant el 2014. D'una banda, Cinca va assegurar que s'estan analitzant les modificacions que cal fer en el Codi Penal, un treball que estarà enllestit durant el primer trimestre de l'any que ve, i que el projecte de llei es presentarà amb suficient temps per tal que estigui aprovat l'any vinent.

Paral·lelament, es va mostrar convençut que la proposició de llei que estan preparant els grups parlamentaris de finançament dels partits polítics també quedarà aprovada el 2014 i que aquests canvis legislatius permetran presentar «un bon informe» abans del 30 d'abril del 2015. El ministre va fer aquestes manifestacions responent al president del grup mixt, Jaume Bartumeu, durant la sessió de Control del Consell General. Bartumeu es va mostrar preocupat per si el calendari de seguiment de les recomanacions de l'organisme estava traçat. El conseller va aprofitar la pregunta al Govern per destacar que el Greco «va fer una bona recriminació» a Andorra perquè l'avantprojecte que s'ha presentat en relació al finançament dels partits «no recull bona part de les recomanacions fetes», tot i que va emplaçar a tractar la qüestió quan es debati el text, va informar l'ANA.

Menys inscrits a ocupació / També durant el Consell el ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot, va aprofitar una pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, per anunciar que les xifres del Servei d'Ocupació, tot i que van augmentar a l'octubre, han tornat a millorar al novembre, reduint-se un 5% passant de 1.024 a 974 inscrits.

La pregunta anava encaminada a demanar programes d'ocupació per als desocupats d'entre 40 i 59 anys, tenint en compte que són les persones que tenen més dificultats per trobar feina. Espot va indicar que el nombre de desocupats és molt equilibrat per a totes les franges, i que no creu convenient crear un programa ocupacional específic per a una franja.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT