PUBLICITAT

Condemnats els agents de circulació per l'ús de porres

  • El Tribunal de Corts considera il·legal el port d'aquestes armes i els inhabilita per un any
  • Els joves implicats en la baralla amb els urbans compliran penes d'arrest nocturn
E.O.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un agent de circulació de la Massana regula el trànsit un dia de nevades Foto: ÀLEX LARA

Polèmica tancada. El Tribunal de Corts considera i·legal el port i l'ús de les porres telescòpiques per part dels agents de circulació. Així es deriva de la sentència dictada en la causa oberta per una baralla que va enfrontar dos agents de circulació de la Massana i tres joves el desembre del 2010. El Tribunal de Corts condemna els dos agents a un any de presó condicional i a un any d'inhabilitació per un delicte major de lesions doloses causades amb mitjans susceptibles de causar danys més greus i fins i tot la mort.

La baralla, en la qual com a mínim un dels dos agents va treure la porra telescòpica, es va produir justament quan la comissió interparroquial debatia sobre la necessitat o no de dotar els agents de circulació amb aquestes armes. Per això es pot dir que el Tribunal de Corts tanca la polèmica, encara que sigui uns anys més tard.

Els fets van passar una matinada de desembre del 2010. Tres joves haurien causat aldarulls a l'interior d'un local d'oci i la responsable de l'establiment va requerir la presència del servei comunal. Llavors es va encendre la baralla entre els tres joves i els agents, aquests darrers armats amb llanternes de grans dimensions i una porra telescòpica de ferro. Una versió dels fets diu que la porra entra en escena una vegada es dóna per tancada la baralla a l'interior del local i els agents surten per anar cap al vehicle. Quan són allà tornen els joves amb actitud agressiva i per «defensar-se», un dels agents agafa l'arma del cotxe i la desplega. L'altra versió dels fets passa per la presència de l'arma des d'un inici.

Sigui quina sigui la versió real, el resultat va ser que tots cinc implicats, els tres joves i els dos agents, van sortir-ne prou malparats. I fins i tot més els agents, doncs dos dels tres joves han estat condemnats a indemnitzar els agents amb la quantitat de 1.000 euros a cadascun i amb prop de 1.200 euros a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). En canvi, els agents han de pagar 300 i pocs euros a la CASS pel tractament mèdic dispensat als joves.

LES PENES / Els agents de circulació hauran de complir una condemna d'un any de presó condicional i l'inhabilitació per un any més com a agents, a més de pagar a la CASS. La Fiscalia, però, demanava penes de fins a dos anys i mig de presó condicional i l'inhabilitació per un any i mig. Els altres tres implicats en la batussa hauran de complir penes d'entre cinc i sis mesos d'arrest nocturn, per un temps s'hauran d'abstenir d'entrar en locals d'oci i hauran de pagar una multa de 600 euros cadascun, a part de les indemnitzacions corresponents. Per a aquests, la Fiscalia demanava penes d'arrest nocturn i multes de 1.000 euros, mentre que la defensa dels agents de circulació, que sol·licitava l'absolució dels seus clients, demanava condemnes d'un any i mig de presó condicional per als joves.

Els cinc hauran de pagar solidàriament les despeses processals causades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT