PUBLICITAT

Bartumeu presenta esmenes al text sobre el vot per correu

  • SDP diu que la Llei «no pot renunciar a establir certes cauteles que assegurin l'efectivitat del sufragi»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, al Consell General. Foto: TONY LARA

el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha presentat dues esmenes a la proposició de llei sobre el vot per correu amb l'objectiu de «limitar la discrecionalitat del Govern», segons va indicar ahir en un comunicat.

La primera esmena demana que la documentació per exercir aquesta opció s'enviï «amb suficient antelació» i que s'adjuntarà una explicació dels tràmits a realitzar. La segona, proposa introduir un nou apartat per assegurar que «quedarà constància i registre de la tramesa efectuada pel Govern i de la recepció del destinatari i de la Batllia». A més, indica que aquestes dades estaran a disposició de la Junta Electoral.

El grup parlamentari mixt va recuperar els dubtes del seu president durant la presa en consideració de la proposició de llei sobre el vot per correu. Segons exposa en un comunicat, els dubtes venien pel fet que es deixés a un posterior desenvolupament reglamentari el procediment de l'enviament de tota la documentació als electors que resideixen fora d'Andorra.

La primera esmena indica doncs que la documentació per exercir el vot per correu s'enviarà «amb suficient antelació» i que amb els elements que s'incorporen a aquest enviament s'adjuntarà un full explicatiu dels tràmits que cal realitzar. Segons Bartumeu, el futur reglament que teòricament ha de regular aquesta pràctica representa «una delegació reglamentària» que és important perquè controla aquests actes i la documentació que cal seguir en aquest procediment. Per al conseller d'SDP la llei «no pot renunciar a establir certes cauteles que assegurin l'efectivitat del sufragi». Pel que fa a la segona esmena, el seu objectiu és apuntar que «quedarà constància i registre» de l'enviament de la documentació realitzat pel Govern i de la recepció de la mateixa per part del destinatari i de la Batllia. A, més, amb aquest nou punt afegeix que la documentació «estarà a disposició de la Junta Electoral». El motiu exposat per Bartumeu per afegir aquest punt és «assegurar la transparència i pulcritud democràtica» del procediment de vot per correu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT